Megjelent: 6 éve

A világ leglazább szabadságolási rendszerét vezeti be a Virgin Group.

Akkor és annyi időre mehetnek szabadságra a Virgin Group dolgozói, amikor csak jónak látják, írja az Index.

Szabadon választhatják meg, mikor és mennyi időre mennek szabadságra a Virgin Group dolgozói. A cég vezetője, Richard Branson az ABC Newsnak azt mondta, egyelőre a brit és az amerikai részlegekre vezeti be a módszert, de ha beválik, az egész cégcsoportra, a világ minden pontján kiterjeszti.

A nagyobb szabadságtól a globális médiacég azt várja, hogy munkatársai motiváltabbak, kreatívabbak lesznek, és jobban is dolgoznak.

Branson egyébként a lánya révén ismerkedett meg a módszerrel, aki mutatott neki egy cikket, amely szerint a Netflixnél is hasonlóval kísérleteznek.

Larry Page, a Google egyik alapítója is amellett foglalt állást, hogy nem feltétlenül van szükség megfeszített munkatempóra, ha a hatékonyság egyébként megvan. Így a munkavállalók több időt tölthetnek olyan dolgokkal, amelyek számukra fontosak.

Mielőtt berohanna főnökéhez, hogy azonnal kivegyen egy hónap szabadságot, szólunk: bár a magyarok dolgoznak szinte a legtöbbet Európában, éppen az említett munkahatékonyság tekintetében rosszul állunk – figyelmeztet a cikk.

Index
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk