Megjelent: 13 éve

Áprilisban ismét Műegyetemi Állásbörze

2007. április 25-26-án, a BME Központi épületében ismét megrendezik Európa harmadik legnagyobb integrált felsőoktatási állásbörzéjét, a Műegyetemi Állásbörzét, amely a hagyományoknak megfelelően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi (K) épületében kap helyet.

A szervezők Magyarország legnagyobb állásbörzéjével a műszaki, gazdasági, informatikai, pénzügyi és természettudományi diplomát szerző végzős hallgatók, illetve a néhány éve végzett szakemberek és az őket alkalmazni kívánó cégek számára kívánnak találkozási és kapcsolat-felvételi lehetőséget teremteni.

A kiállítók szakmai gyakorlati lehetőséget, diplomamunka-témát kereső alsóbbéves hallgatókkal is felvehetik a kapcsolatot, ezáltal is biztosítva minőségi szakember utánpótlásukat, és megalapozva vállalatuk jó hírnevét a diákok körében. Emellett a vállatok képet kaphatnak a jövő szakember-generációjáról, ráadásul közvetlen forrásból: már az egyetem falai között felvehetik a kapcsolatot a leendő munkatársaikkal. Ezen kapcsolatfelvétel sikerességét a BME Diákközpont által végzett felmérés is kimutatta, mely szerint a Műegyetemen végzett hallgatók 14-15 százaléka állásbörze, további 22 százaléka az egyetem segítségével találja meg leendő munkahelyét.

A Műegyetemi Állásbörzét 1992 óta minden tavasszal, 2000 óta pedig ősszel is megrendezik, így a sokévi tapasztalattal, illetve szakmai kapcsolattal, háttérrel Közép-Európa legnagyobb és legismertebb ilyen típusú rendezvényévé nőtte ki magát. A cél, a kezdetek óta változatlan: a résztvevő vállalatok és a hallgatók, munkát kereső fiatal szakemberek közötti kapcsolat kiépítése, az elhelyezkedés segítése, a diákok álláskeresésre való felkészítése.

Vállalatok számára a megjelenési lehetőségek széles tárházát kínálják, akár standdal, akár stand nélkül szeretnének részt venni a rendezvényen.

Jelentkezési határidő: 2007. március 23.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a www.allasborze.bme.hu oldalon találhatók.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter