Megjelent: 10 éve

Az idén kevesebben bízták az APEH-ra a bevallás elkészítését

Az idén jóval kevesebben kérték az egyszerűsített bevallás keretében, hogy az adóhatóság készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat. Pozitív változás, hogy jóval kevesebb volt a hibás vagy feleslegesen beküldött bevallás - írja a Napi Gazdaság.

A tavalyinál százezerrel kevesebb magánszemély kérte az idén, hogy az APEH készítse el helyette az szja-bevallást. Tavaly mintegy 340 ezer magánszemély gondolta úgy, hogy egyszerűbb az APEH-ra bízni ezt, az idén már csak 244 ezer ilyen nyilatkozat érkezett az adóhatósághoz - olvasható a Napi Gazdaságban.

Az idén pozitív változás, hogy jóval kevesebb volt a hibás vagy feleslegesen beküldött nyilatkozat. Tavaly ugyanis a 340 ezer beérkezett kérelem feldolgozása után 295,5 ezer magánszemély kapott bevallási ajánlatot, míg az idén a 244 ezerből 220,7 ezer. Tavaly csaknem 30 ezer olyan magánszemély volt, aki annak ellenére, hogy benyújtotta a nyilatkozatot, maga is elkészítette a bevallását, vagyis az adóhatóság ténykedése felesleges lett volna - az idén kevesebb mint ezer ilyen magányszemély volt. További 13,8 ezer volt azok száma, akik kifizetői adat hiányában nullás bevallási ajánlatot kaptak. Ez az idén nyolcezer főt tett ki.

Összesen 7,3 ezer magánszemély volt, aki nem felelt meg az egyszerűsített bevallás ajánlati feltételeinek. Ebbe a körbe tartozott néhány száz egyéni vállalkozó és áfaalany is.

Az a 220,7 magánszemély, aki helyett a hatóság elkészíti a bevallást, a napokban kapja meg a bevallási ajánlatot - áll a Napi Gazdaságban.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter