Megjelent: 6 éve

Az MGYOSZ fejleszti a munkaadók alkalmazkodóképességét

images

images

Magyarország legnagyobb munkáltatói szervezete nemcsak elkötelezetten képviseli a hazai munkaadók érdekeit, de rendkívül fontosnak tartja folyamatos fejlesztésüket, mellyel javítani tudja a vállalatok alkalmazkodóképességét a gyorsan változó gazdasági környezetben is. Ezt a célt szem előtt tartva indította útjának a szövetség a Széchenyi 2020 program által támogatott információs kampányát is, amely során az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és Nyugat-Dunántúlon aktív munkaadói szövetségek minél hatékonyabb működését kívánják segíteni - írják sajtóanyagjukban.

A 2014 nyarán indult program első szakaszában a munkaadói érdekképviseleteket erősítették, ennek érdekében az MGYOSZ nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével igyekezett segíteni a regionális szervezetei munkáját.

A projekt keretében az MGYOSZ tagszervezetei külföldi munkaadói szervezetek vendégeként első kézből ismerhették meg azok felépítését és működését.

Az információs kampány újabb állomásaként az idén tavasszal egyebek mellett Budapesten és négy régióban szerveznek eseményeket a helyi munkaadók számára, ahol a háromoldalú egyeztetéseken a vállalatok találkozhatnak a régiójuk döntéshozóival és szakszervezeti képviselőkkel.
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A szövetség tájékoztatása szerint a versenyszféra több mint 60 százalékát képviseli, 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít, 2005 óta tagja az 1958-ban alakult az európai munkaadói érdekképviseletnek, a Businesseurope-nak.

A rendezvényeken a helyi vállalatok előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, valamint régiójuk gazdasági helyzetéről tartanak előadásokat. Az MGYOSZ május elején egynapos képzést is szervez a régiókban, melyek keretében a munkaadók az új Munka Törvénykönyvéről, annak módosításairól és az alkalmazással kapcsolatos eddigi tapasztalatokról informálódhatnak.

A kampány során a vállalatok számára, alkalmazkodóképességük javítása érdekében, az MGYOSZ ingyenes nyelvi és informatikai képzéseket nyújt a régiókban.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk