Megjelent: 5 éve

Az MGYOSZ fejleszti a munkaadók alkalmazkodóképességét

images

images

Magyarország legnagyobb munkáltatói szervezete nemcsak elkötelezetten képviseli a hazai munkaadók érdekeit, de rendkívül fontosnak tartja folyamatos fejlesztésüket, mellyel javítani tudja a vállalatok alkalmazkodóképességét a gyorsan változó gazdasági környezetben is. Ezt a célt szem előtt tartva indította útjának a szövetség a Széchenyi 2020 program által támogatott információs kampányát is, amely során az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és Nyugat-Dunántúlon aktív munkaadói szövetségek minél hatékonyabb működését kívánják segíteni - írják sajtóanyagjukban.

A 2014 nyarán indult program első szakaszában a munkaadói érdekképviseleteket erősítették, ennek érdekében az MGYOSZ nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével igyekezett segíteni a regionális szervezetei munkáját.

A projekt keretében az MGYOSZ tagszervezetei külföldi munkaadói szervezetek vendégeként első kézből ismerhették meg azok felépítését és működését.

Az információs kampány újabb állomásaként az idén tavasszal egyebek mellett Budapesten és négy régióban szerveznek eseményeket a helyi munkaadók számára, ahol a háromoldalú egyeztetéseken a vállalatok találkozhatnak a régiójuk döntéshozóival és szakszervezeti képviselőkkel.
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A szövetség tájékoztatása szerint a versenyszféra több mint 60 százalékát képviseli, 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít, 2005 óta tagja az 1958-ban alakult az európai munkaadói érdekképviseletnek, a Businesseurope-nak.

A rendezvényeken a helyi vállalatok előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, valamint régiójuk gazdasági helyzetéről tartanak előadásokat. Az MGYOSZ május elején egynapos képzést is szervez a régiókban, melyek keretében a munkaadók az új Munka Törvénykönyvéről, annak módosításairól és az alkalmazással kapcsolatos eddigi tapasztalatokról informálódhatnak.

A kampány során a vállalatok számára, alkalmazkodóképességük javítása érdekében, az MGYOSZ ingyenes nyelvi és informatikai képzéseket nyújt a régiókban.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk