Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Bajnai a pedagógusoknak ígért béremelést

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség kormányra kerülése esetén 15 százalékos reálbéremelést hajt végre a pedagógusok körében a következő kormányzati ciklusban - jelentette be a szövetség vezetője szerdán Gyöngyösön.

images

Bajnai Gordon sajtótájékoztatóján közölte: az ország talpra állításához újra megbecsült hivatássá kell tenni a pedagógusi pályát, és az erkölcsi megbecsülés mellett a tanárok bérét is közelíteni kell más diplomások fizetéséhez.

Az Együtt, a Fidesz-kormánnyal szemben, ugyanis nem költségvetési, hanem nemzetstratégiai kérdésként kívánja kezelni az oktatást - tette hozzá a politikus, aki országjárása keretében látogatott el a Heves megyei Gyöngyösre.

Bajnai Gordon elmondta: programja során meglátogatott egy csúcstechnológiai termékeket előállító, 500 embert foglalkoztató gyöngyösi üzemet, amely elsősorban munkatársai szaktudásának köszönheti a sikerét. Mindez megerősítette abban a hitben: Magyarországnak csak az oktatás rendbetétele esetén van esélye a felemelkedésre.

Ezért az Együtt komplex oktatási programja szerint meg kell erősíteni a közoktatást, az informatika, az értő olvasás, a matematika és az angol nyelv oktatását, mert csak ilyen ismeretek elsajátítása esetén szerepelhetnek a felnövekvő nemzedékek sikerrel a munkaerőpiacon.

Ugyanakkor szükséges a szakképzés átalakítása, mert a kormány törekvése szerint ma "egyszer használatos szakmunkásokat képzünk".

Továbbá helyre kell állítani a felsőoktatás finanszírozását. Ugyanis azzal, hogy a Fidesz-kormány "iszonyú pénzt szivattyúz ki a szektorból", tízezrek elől veszi el a tanulás és a felemelkedés esélyét. A program végrehajtása során az Együtt eltörölné a hallgatók röghöz kötését is - fűzte hozzá.

Végül hangsúlyozta: olyan ország megteremtésére törekednek, ahová érdemes lesz hazajönni azoknak a százezreknek, akik ma külföldön keresik a boldogulást.

Bajnai ismét válaszolt a "libás" vádakra

Bajnai Gordon a Hajdú-Bét-üggyel, illetve a beszállítók kártalanításával kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva úgy vélekedett: nem véletlen, hogy a Fidesz most vette elő a beszállítók kártalanításának az ügyét, akkor, amikor visszatért a politikába. Az üggyel kapcsolatban megjegyezte: már hat személyiségi jogi, illetve rágalmazási pert nyert, többet jogerősen. Egyetlen olyan megállapítást nem tett egyik bíróság sem, miszerint bármilyen felelőssége volna az ügyben.

Örül a kártalanításnak, de nem érti, hogy a Fidesz miért csak a Hajdú-Bét károsultjaival foglalkozik - tette hozzá. Annak örülne, ha a rokkantnyugdíjasokat vagy a volt Malév-dolgozókat is ennyire a szívébe zárná a kormányzat - tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, eldőlt-e, hogy ő lesz Orbán Viktor kihívója, azt mondta: úgy látja, a Fidesz őt tekinti a kihívónak, és ezért indítottak lejárató kampányt ellene. "A Fidesz fél tőlem, és oka van rá, mert én azt szeretném, ha Orbán Viktor és Simicska Lajos országlása véget érne, mert romlásba viszik ezt az országot" - fogalmazott Bajnai Gordon.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy év alatt 4 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók átlagos órabére

Többek között az építőiparban és a vendéglátásban az átlagosnál nagyobb mértékben ugrottak meg a bérek. Teljes cikk

A kkv-k többsége már nem számít súlyos járványhelyzetre

A K&H kutatásában megkérdezettek 41 százaléka szerint a járvány hatására a foglalkoztatás is átalakult. Teljes cikk

Maximum 12 perce van egy betegre a háziorvosoknak

Minden tizedik praxis betöltetlen az országban, megyei szinten Borsod-Abaúj-Zemplénben a legnagyobb a hiány háziorvosokból. Teljes cikk