Megjelent: 10 éve

Bankárként könnyű most állást találni

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adatai szerint a nagybankoknál március végén már csak 26 742-en dolgoztak, kétszázzal kevesebben, mint az év elején, és több mint 1500-zal kevesebben, mint egy évvel korábban. Jó hír azonban, hogy az elbocsátottak egyre könnyebben találhatnak állást, egyes hitelintézetek ugyanis újabban intenzíven keresik a munkatársakat, kétszáznál is több álláshirdetés található a banki portálokon.

A Raiffeisen Bank - amelynél a dolgozók létszáma 2008 vége és 2010 márciusa között csaknem 800 fővel, 3164-re csökkent - jelenleg mintegy 80 munkatársat keres. A betöltendő munkakörök többsége budapesti, de néhány vidéki településen is keresnek fiókvezetőt, illetve ügyfélkapcsolati referenseket privát banki és nagyvállalati kliensek számára. A betöltendő állások skálája széles: a fiókokba éppúgy szeretnének felvenni szakembereket, mint a háttérműveleti osztályokra, a hitelezés, a kockázatkezelés azonban kiemelt területnek tűnik.

Több mint félszáz állásajánlat található az UniCredit Bank honlapján is. A területek itt is különbözők, de jellemzően az értékesítés támogatására keresi a hitelintézet a szakembereket. A K&H Bank ötven munkakörben vár jelentkezőket, igaz, ezek ötöde csak néhány hetes szakmai gyakorlat valamelyik vidéki fiókban.

A Budapest Bank honlapján több mint 30 állásajánlat olvasható. A pozíciók csaknem fele valamelyik vidéki városba szól, jellemzően bankfiókban végezhető munkára, de Békéscsabán elemzőt is keresnek.

Néhány lényegesen nagyobb banknál azonban még mindig szerény az állásajánlatok kínálata. Az OTP-nél mindössze egy tucat pozíció betöltésére keresnek embereket, a CIB Banknál tizenöt, az Ersténél nyolc, az MKB-nál pedig csupán egyetlen, kisvállalati tanácsadói munkakörre szóló állás várja a jelentkezőket.

Világgazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk