Megjelent: 12 éve

Belebukhat az egészségügy a rövidebb munkahétbe

A francia állami kórházakban dolgozó orvosoknak egymillió, a tizenkétszer annyi nővérnek és kisegítő dolgozónak pedig 1 millió 200 ezer napnak megfelelő túlórapénzt nem fizetett ki a kormány 2005 végéig - derül ki abból a hat hónappal ezelőtt készült és a választási időszak alatt titokban tartott kormányjelentésből, amelyről hétfőn számolt be a Le Parisien című fővárosi napilap.

Az újság szerint több, mint egymilliárd euróval tartozik az állam az egészségügyi dolgozóknak. A jelentés hangsúlyozza: a 35 órás munkahétre való áttérés az oka a felhalmozott és ki nem fizetett túlórapénzeknek.

A probléma késletett bombaként ketyeg, ugyanis amennyiben az egészségügyi dolgozók három-négy éven belül elkezdik felhasználni a felhalmozott túlórapénzt korkedvezményes nyugdíjba vonulásra, 2010-re katasztrófahelyzet állhat be a már jelenleg is orvoshiánnyal küzdő francia kórházakban.

A France 2 közszolgálati televízió szerint a még héten nyilvánosságra kerülő kormányjelentés javasolni fogja az orvostanhallgatók és a nővérek számának jelentős növelését Franciaországban, ami viszont szintén jelentős összegekbe fog kerülni az államnak.

50 millió kifizetetlen túlóra

Franciaországban 1315 állami kórház 56 ezer orvost, 200 ezer ápolót és 160 ezer kisegítő egészségügyi dolgozót foglalkoztat. A 35 órás munkahétre 2002-ben állt át az ország, melynek értelmében az orvosok nem dolgozhatnak heti 48 óránál többet, beleértve az ügyeleti órákat is. A francia orvosok közel fele 48 éven felüli, és így a ki nem fizetett túlórapénzt korkedvezményes nyugdíjra válthatja át.

Évente megközelítőleg 50 millió túlórát teljesítenek a francia orvosok (átlagban 60 és 100 óra között orvosonként) a 35 óra felett, ami 500 millió euróba kerül az államnak. Nicolas Sarkozy államfő egyik legfőbb elnökválasztási ígérete volt, hogy a felhalmozott túlórapénzt kifizeti az egészségügyi dolgozóknak. A 35 órás munkahétre való átállás az egészségügyben 2003 és 2005 között 3,3 milliárd euróba került eddig a francia államnak.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter