Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

Berzsenyi Márta, a Microsoft HR-menedzsere

images

"Fontos érték számomra a vezetői hitelesség, mely emberközpontúságot, szakmai felelősségvállalást és természetesen a teljesítményközpontú működést támogatja. Lehetőségem volt valamennyi munkahelyemen olyan munkahelyi kultúrában dolgozni, amely támogatja a megújulást, a változás és fejlesztés lehetőségét, és ez egy emberközpontú és tudásközpontú kultúrában kiemelten fontos." - mondja a szakember.

Berzsenyi Márta Győrben végezte a középiskolát, közgazdászként érettségizett, majd a gödöllői Szent István Egyetemen szerezte diplomáját, ahol a Közgazdasági és Társadalomtudományi Karon HR-menedzsment szakirányon végzett. Pár éves szakmai tapasztalatgyűjtés után menedzsment, üzleti ismeretek terén bővítette a tudását és szerzett MBA diplomát az Open Universityn.

Első munkahelye a Dreher Sörgyárak Zrt. volt, ahol HR-asszisztensként közvetlenül a HR-igazgató munkáját támogatta, illetve feladatot kapott a teljes céget érintő HR-projektekben. Többek között feladata volt egy új tesztrendszer bevezetése, amely a kiválasztást támogatta, egy rotációs képzési program kidolgozása és egy outplacement program megalkotása.

Egy év után junior HR-menedzserként az értékesítési és disztribúciós, valamint a marketing területet támogatta. Átfogó tapasztalatot szerzett a cég országos hálózatú értékesítési csapatának kiválasztásában, fejlesztésében, valamint átszervezési, szervezetfejlesztési projektekben. "Visszaemlékezve, ez az időszak alapozta meg azt a tudás, képesség és attitude keretet, melyet később iparági ismerettel felöltve erősítettem" - mondja Márta.

Berzsenyi Márta
A Dreher Sörgyárak Zrt.-nél töltött évek után, 2001-től a KPMG Hungária Kft.-nél helyezkedett el HR-menedzserként. Az ott eltöltött évek legfőbb sikere a cég erős employer brandjének kialakítása, valamint sok-sok generáció felvételében, karriertervezésében való részvétel, és egy erős HR-csapat kialakítása és vezetése volt.

Miután 2009-ben visszatért a kisbabája mellől, a HR szakmai terület mellett a cég CSR stratégiájának kialakításáért és koordinációjáért felelős menedzseri feladatokat látott el.

Az ő nevéhez fűződik a KPMG Felelős Társadalomért pályázat, mely 2009 óta számos NGO (Non-governmental Organisations, azaz nonprofit szervezet) részére biztosított értékes szakmai programot, adományt vagy pro bono szolgálatást, mely a fenntartható működést támogatja.

A Microsoftnál karrierjének legfontosabb sikerei, hogy a cég 2012-ben elnyerte a Legjobb Munkahely és a Legvonzóbb Munkáltató díjakat, 2013-ban pedig a magyar leányvállalat kapta a Microsoft egyik legmagasabb szintű elismerését, Top Sub trófeát.

"Fontos érték számomra az üzlettel való szoros együttműködés, mert hiszem, hogy HR-szakemberként kulcsfontosságú annak támogatása, hogy a munkavállalók az üzlet sikerességéhez szükséges új tudást és kompetenciákat elsajátíthassák." - beszél Berzsenyi Márta szakmai hitvallásáról.

Berzsenyi Márta nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan fejlessze önmagát. A legértékesebb fejlesztési platform a munkán, feladatokon keresztüli tanulás, mely a vállalkozói szemléletet, megoldás-orientációt és bevonást is tartalmazza.

Szabadidejét a családjával tölti: 7 éves kisfia most kezdte az iskolát. A család hétvégente igyekszik kikapcsolódni, közös szabadtéri programokat szervezni.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk