Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Berzsenyi Márta, a Microsoft HR-menedzsere

"Fontos érték számomra a vezetői hitelesség, mely emberközpontúságot, szakmai felelősségvállalást és természetesen a teljesítményközpontú működést támogatja. Lehetőségem volt valamennyi munkahelyemen olyan munkahelyi kultúrában dolgozni, amely támogatja a megújulást, a változás és fejlesztés lehetőségét, és ez egy emberközpontú és tudásközpontú kultúrában kiemelten fontos." - mondja a szakember.

Berzsenyi Márta Győrben végezte a középiskolát, közgazdászként érettségizett, majd a gödöllői Szent István Egyetemen szerezte diplomáját, ahol a Közgazdasági és Társadalomtudományi Karon HR-menedzsment szakirányon végzett. Pár éves szakmai tapasztalatgyűjtés után menedzsment, üzleti ismeretek terén bővítette a tudását és szerzett MBA diplomát az Open Universityn.

Első munkahelye a Dreher Sörgyárak Zrt. volt, ahol HR-asszisztensként közvetlenül a HR-igazgató munkáját támogatta, illetve feladatot kapott a teljes céget érintő HR-projektekben. Többek között feladata volt egy új tesztrendszer bevezetése, amely a kiválasztást támogatta, egy rotációs képzési program kidolgozása és egy outplacement program megalkotása.

Egy év után junior HR-menedzserként az értékesítési és disztribúciós, valamint a marketing területet támogatta. Átfogó tapasztalatot szerzett a cég országos hálózatú értékesítési csapatának kiválasztásában, fejlesztésében, valamint átszervezési, szervezetfejlesztési projektekben. "Visszaemlékezve, ez az időszak alapozta meg azt a tudás, képesség és attitude keretet, melyet később iparági ismerettel felöltve erősítettem" - mondja Márta.

Berzsenyi Márta
A Dreher Sörgyárak Zrt.-nél töltött évek után, 2001-től a KPMG Hungária Kft.-nél helyezkedett el HR-menedzserként. Az ott eltöltött évek legfőbb sikere a cég erős employer brandjének kialakítása, valamint sok-sok generáció felvételében, karriertervezésében való részvétel, és egy erős HR-csapat kialakítása és vezetése volt.

Miután 2009-ben visszatért a kisbabája mellől, a HR szakmai terület mellett a cég CSR stratégiájának kialakításáért és koordinációjáért felelős menedzseri feladatokat látott el.

Az ő nevéhez fűződik a KPMG Felelős Társadalomért pályázat, mely 2009 óta számos NGO (Non-governmental Organisations, azaz nonprofit szervezet) részére biztosított értékes szakmai programot, adományt vagy pro bono szolgálatást, mely a fenntartható működést támogatja.

A Microsoftnál karrierjének legfontosabb sikerei, hogy a cég 2012-ben elnyerte a Legjobb Munkahely és a Legvonzóbb Munkáltató díjakat, 2013-ban pedig a magyar leányvállalat kapta a Microsoft egyik legmagasabb szintű elismerését, Top Sub trófeát.

"Fontos érték számomra az üzlettel való szoros együttműködés, mert hiszem, hogy HR-szakemberként kulcsfontosságú annak támogatása, hogy a munkavállalók az üzlet sikerességéhez szükséges új tudást és kompetenciákat elsajátíthassák." - beszél Berzsenyi Márta szakmai hitvallásáról.

Berzsenyi Márta nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan fejlessze önmagát. A legértékesebb fejlesztési platform a munkán, feladatokon keresztüli tanulás, mely a vállalkozói szemléletet, megoldás-orientációt és bevonást is tartalmazza.

Szabadidejét a családjával tölti: 7 éves kisfia most kezdte az iskolát. A család hétvégente igyekszik kikapcsolódni, közös szabadtéri programokat szervezni.

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk