Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Betörtek a dunakeszi főpostára: kedden kiviszik az elmaradt nyugdíjakat

A helyszínelés lezárultával kedden szinte bizonyosan kinyit a dunakeszi főposta, és pótolják a hétfő hajnali betörés miatt elmaradt nyugdíjkifizetéseket is - közölte a Magyar Posta szóvivője az MTI-vel.

Tomecskó Tamás elmondta, hogy mivel a nyugdíjakat minden hónapban "szórva", 12 nap alatt kézbesítik, hétfőn az érintett dunakeszieknek csupán körülbelül 10 százaléka nem jutott hozzá a várt összeghez a hivatal zárva tartása miatt.

A Magyar Posta gondoskodik róla, hogy a betörés miatt ne érje kár az ügyfeleket - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva: a cégnél belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy történt-e bármiféle, a betöréssel összefüggő mulasztás, illetve hogy minden előírt szabályt betartottak-e .

Az MTI-nek a postáról elvitt pénz összegére vonatkozó kérdésére a szóvivő nem kívánt reagálni, azt viszont elmondta, hogy az épületet minden szempontból megfelelő biztonsági rendszerrel szerelték fel. A belső vizsgálat kiterjed arra is, hogy ez a rendszer működött-e a kritikus időpontban.

A dunakeszi főpostára hétfőn hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között, egy hátsó udvarra nyíló ajtó beszakításával jutottak be a betörők, és a rendőrség elsődleges információi szerint nagyobb összegű készpénzt vittek el.

Dolgukat megkönnyítette, hogy az épület közelében alig van lakóépület, illetve hogy hétfőre virradó éjjel nagy vihar volt a városban. Az MTI úgy tudja, a vihar rövid áramkimaradást is okozott.  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk