Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Betörtek a dunakeszi főpostára: kedden kiviszik az elmaradt nyugdíjakat

A helyszínelés lezárultával kedden szinte bizonyosan kinyit a dunakeszi főposta, és pótolják a hétfő hajnali betörés miatt elmaradt nyugdíjkifizetéseket is - közölte a Magyar Posta szóvivője az MTI-vel.

Tomecskó Tamás elmondta, hogy mivel a nyugdíjakat minden hónapban "szórva", 12 nap alatt kézbesítik, hétfőn az érintett dunakeszieknek csupán körülbelül 10 százaléka nem jutott hozzá a várt összeghez a hivatal zárva tartása miatt.

A Magyar Posta gondoskodik róla, hogy a betörés miatt ne érje kár az ügyfeleket - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva: a cégnél belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy történt-e bármiféle, a betöréssel összefüggő mulasztás, illetve hogy minden előírt szabályt betartottak-e .

Az MTI-nek a postáról elvitt pénz összegére vonatkozó kérdésére a szóvivő nem kívánt reagálni, azt viszont elmondta, hogy az épületet minden szempontból megfelelő biztonsági rendszerrel szerelték fel. A belső vizsgálat kiterjed arra is, hogy ez a rendszer működött-e a kritikus időpontban.

A dunakeszi főpostára hétfőn hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között, egy hátsó udvarra nyíló ajtó beszakításával jutottak be a betörők, és a rendőrség elsődleges információi szerint nagyobb összegű készpénzt vittek el.

Dolgukat megkönnyítette, hogy az épület közelében alig van lakóépület, illetve hogy hétfőre virradó éjjel nagy vihar volt a városban. Az MTI úgy tudja, a vihar rövid áramkimaradást is okozott.  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter