Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Bírálják a magyar szakszervezetek az EU 2020 stratégiát

A magyar szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió az új hosszú távú stratégiája megalkotásakor olyan célokat állít az európai polgárok elé, amelyek hátterét nem tárja fel kellő alapossággal, és nem rendel a célok megvalósításhoz eszközöket - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

images

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke fejtette ki a hat országos magyar szakszervezet véleményét a készülő "EU 2020" stratégiai programról március 25-én, a brüsszeli szociális csúcstalálkozón.

A Munkástanácsok tájékoztatása szerint Palkovics Imre a csúcstalálkozón elmondta, a magyar szakszervezetek kifogásolják, hogy a tervet a meghaladott neoliberális paradigma szelleme hatja át, a stratégia megalkotói a feladatukat félreértelmezve egy jobbminőségű lisszaboni stratégiát kívánnak létrehozni.

A magyar szakszervezetek azt javasolták, hogy az egyes területeken történjenek alapos elemzések, és a kutató munkába vonják be az európai szakszervezet szövetség (ETUC) szakembereit is.

A Munkástanácsok közlése szerint a találkozó legfeszültebb pontja az európai munkaerőpiac további rugalmasítása körül alakult ki, a szakszervezetek ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy a válságból való kilábalás további jogvesztéssel és bizonytalansággal járjon a számukra.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter