Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

BKV: három év alatt 3,3 milliárd végkielégítésre

A BKV kimutatásai szerint a cégnél 2007 óta mintegy 3,3 milliárd forintot költöttek végkielégítések kifizetésére; Kocsis István vezérigazgató a volt humánpolitikai igazgató ügye miatt feljelentést tett a rendőrségen - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.

Tavalyelőtt 2,6 milliárd, 2008-ban 600 millió forintot fizettek ki "munkaviszony-megszüntetések" miatt, Kocsis István 2008 őszi munkába állása után a mai napig pedig 168 millió forintot - derül ki a BKV közleményéből.

Hangsúlyozták: azoknál a munkavállalóknál, akikkel Kocsis István elődei kötöttek munkaszerződést, de már ő kezdeményezte a munkaviszonyuk megszüntetését, sok esetben sikerült elérni, hogy csak a szerződés szerint járó végkielégítés felét fizesse ki a BKV. A Kocsis István által kinevezett tanácsadók pedig a távozásukkor - bár munkaszerződésük szerint jogilag járt volna - közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül távoztak.

Közölték azt is: lezárult a Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató végkielégítését és továbbfoglalkoztatását vizsgáló belső ellenőrzés, amely után Kocsis István ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a büntető törvénykönyv több paragrafusába ütköző bűncselekmény gyanúja miatt.

A Magyar Nemzet két hete adott hírt arról, hogy a BKV továbbfoglalkoztatta Szalainé Szilágyi Eleonórát, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítést. Azóta több volt BKV-s alkalmazottról kiderült, hogy több tízmilliós végkielégítést kapott, emiatt a rendőrség nyomozást indított az ügyben, és a BKV is belső vizsgálatot rendelt el. Több ilyen ügyben is érintett volt Balogh Zsolt általános és műszaki vezérigazgató-helyettes, aki a múlt héten közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül távozott a BKV-tól.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter