Blokáddal tiltakoztak a német tejtermelők"/>
Megjelent: 12 éve

Blokáddal tiltakoztak a német tejtermelők

Egyre nagyobb méreteket ölt a magasabb felvásárlási árakat követelő német tejtermelők országos tiltakozó megmozdulása. Szerte az országban hétfőn gazdák ezrei tejüzemek köré vontak blokádot, s ily módon akadályozták meg a nyerstej beszállítását, valamint a feldolgozott tej, továbbá a különböző tejtermékek onnan történő kiszállítását. Több helyütt a rendőrök erőszakkal avatkoztak be, s igyekeztek megszüntetni a blokádot.

A Német Tejtermelők Szövetsége szerint az elmúlt napokban már a szokásos mennyiségnek kevesebb mint a fele került a tejüzemekből kiszállításra.

Horst Seehofer szövetségi mezőgazdasági miniszter hétfőn csúcstalálkozót javasolt a tejtermelők és a tejipar képviselői között a kialakult válság megoldására. Hangoztatta ugyanakkor, hogy a kormány nem kíván beavatkozni.

A német gazdák rendkívül alacsonynak tartják a tejért fizetett átvételi árat, s már napokkal ezelőtt szállítói sztrájkot jelentettek be. Értesülések szerint a német élelmiszerkereskedelmi szupermarketekbe az elmúlt napokban a szokásosnál jóval kevesebb tej, illetve tejtermék érkezett. A gazdák arra hivatkoznak, hogy az elmúlt időszakban az energia és a takarmány árának megemelkedése következtében jelentősen megemelkedtek a termelés költségei, s ezért a felvásárlási ár legkevesebb 40 százalékos megemelését tartják indokoltnak.

A tiltakozó megmozdulás több tartományt érint, s közben a tejüzemek attól tartanak, hogy a blokád következtében több ezer tonna tej romolhat meg a tartályokban. Ezzel egy időben számos "sztrájktörő" gazda kényszerült arra, hogy a zárlat miatt a nyerstejet - hatalmas mennyiségben - a csatornákba öntse.

A gazdák jelezték, hogy mindaddig folytatják tiltakozó megmozdulásukat, amíg a kereskedelmi hálózatok nem hajlandók nagyobb felvásárlási ár fizetésére.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jövő nyárig otthonról dolgoznak a Facebook munkatársai, bónuszt is kapnak

A Google-höz hasonlóan a Facebook is úgy döntött, hosszabb távon elrendeli a távmunkát az irodáiban. Teljes cikk

Európában Romániában bocsátották el a legtöbb szállodai alkalmazottat a járvány miatt

A romániai szállodaiparban dolgozók 29 százaléka vesztette el munkáját. Teljes cikk

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Az augusztus 1-jével zárult héten 1 millió 186 ezer volt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma. Teljes cikk