Megjelent: 14 éve

Bognár Anett, a DHL Global Fowarding HR igazgatója

Bognár Anett a humán erőforrás területén eltöltött közel nyolc év alatt belekóstolt a HR szinte valamennyi területébe, és több ezer fős szervezet személyzeti munkájának irányítására is lehetősége nyílt. A szervezetfejlesztés, a HR projektek vezetése és a munkajog különösen közel áll hozzá.

Bognár Anett 1975. augusztus 28-án született.

A HR szakember a Szent István Egyetemen szerezte meg tudását, ahol kiváló érdemjeggyel vette át humán erőforrás diplomáját. Szakmai érdeklődése a HR összes területére kiterjed, de a szervezetfejlesztés és a nem szokványos HR projektek megvalósítása különösen közel állnak hozzá.

Bognár Anett pályafutását az akkor hét céget magában foglaló KFKI Számítástechnikai Csoportnál kezdte, ahol 1998 és 2003 között tanulta ki a szakmát és fejlődött fel HR vezetőig. Két évig HR asszisztensként tevékenykedett, majd 2000-től a KFKI Classys Informatikai Kft. HR vezetője lett. Humán erőforrás menedzserként 150 magasan képzett IT szakember tartozott hozzá. Olyan fő feladatokat valósított meg itt, mint a vállalati humán erőforrás rendszer fejlesztése, kompetencia alapú HR és Cafeteria-rendszer bevezetése, valamint hatékony motivációs rendszer működtetése.

Ezen időtartam alatt egy kiemelten fontos projekt kapcsán is bizonyíthatott, ő volt a HR vezetője a 2000. évi népszámlálás kérdőíves adatfeldolgozásánál, ami azt jelentette, hogy ő biztosította és szervezte meg a projekthez szükséges munkaerőt, alakította ki részükre a motivációs rendszert és vezényelte le HR oldalról a több műszakos munkavégzést, amely fontos része volt a projekt sikerének.

2003-tól 2004-ig a Trader Classified Media Grouphoz tartozó Kisokos Directory Kft. humán erőforrás osztályát igazgatta: a vállalati akvizíció során csatlakozott a Trader csoporthoz, így a legfontosabb feladat a csatlakozás utáni országos hálózat teljes szervezeti és személyzeti kialakítása és az ezt támogató HR rendszer felépítése volt. Országosan irányította a 200 fős vállalat HR tevékenységét.

2005 és 2007 között Solectron Hungary Electronics Ltd. személyzetis csapatába HR generalistaként és comp & ben. specialistaként csöppent, ám röviddel ezután tíz hónapig belekóstolhatott a felsővezetők életébe, amikor az amerikai elektronikai bérgyártó cég megbízott HR vezetőjeként a humán erőforrás igazgatót helyettesítette, mintegy kétezer dolgozót és két üzletág felső menedzsmentjét támogatva.

2007-ben foglalta el jelenlegi helyét a 34 milliárd forintos árbevételű és 170 főt számláló DHL Global Forwarding HR igazgatói posztján, ahol a teljes HR tevékenységért felel.

A szakember németül és angolul felsőfokon beszél.

Számítástechnikai ismereteit bővítve, a Microsoft Office, Word, Excel, PowerPoint mellett elsajátította a PeopleSoft, a Nexon, és a SAP HR moduljának használatát.

Bognár Anett amellett, hogy jártas a törvényekben, empatikus, kiváló konfliktuskezelő és problémamegoldó képességekkel rendelkező ember hírében áll, akire jellemző a kreativitás, dinamizmus, önállóság, megbízhatóság, valamint felelősségtudat. A HR igazgató készség szinten űzi a szervezési, kommunikációs és kapcsolattartási feladatokat is.

Anett munka után szívesen kapcsolódik ki a természetben, szeret táncolni, főleg salsát, de a nyelvtanulást, utazást és szörfözést sem veti meg.

A HR vezető hiszi, hogy egy vállalat sikerének a kulcsa az ember.

Hitvallása: "A tehetség bennünk van, csak adni kell teret és lehetőséget a kibontakozásra. Úgy, ahogy azt anno nekem is megadták."
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk