Megjelent: 7 éve

Bruttó 25 ezer a vasutasoknak

A MÁV és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) megállapodtak a vasutas munkavállalók 2013-as jövedelmi helyzetének javításáról. A megállapodásnak köszönhetően a MÁV Csoport munkavállalói a vasutasnapig fejenként bruttó 25 ezer forinthoz jutnak, írja az iho.hu.

A megállapodás szerint, a MÁV Zrt.-nél és a teljes körű konszolidációjába bevont leányvállalatainál, valamint a MÁV Kert Kft.-nél és a MÁV Vasútőr Kft.-nél a bérkifizetés csak azokat a munkavállalókat illeti meg, akiknek a munkaviszonya az érintett vállalatoknál 2013. január 1-től 2013. július 1-ig folyamatosan fennállt, és nem tartoznak a vállalatnál működtetett prémiumrendszer hatálya alá.

A bérintézkedés fedezetéül a vasúttársaság 2013-as várható bérmegtakarítása és a csoportszinten kedvező 2012-es gazdálkodási eredmények szolgálnak.

A vasúttársaság és a szakszervezetek között megkötött megállapodás alapján a kifizetés a vasutasnapig, azaz július 12-ig megérkezik a munkavállalók számláira. A Vasutas Szakszervezetek Szövetségén kívüli érdekképviseleti szervezetekkel kedden írja alá a megállapodást a MÁV Zrt., egyúttal vasúttársaság folytatja a bérfejlesztésre irányuló tárgyalást a vasutas szervezetekkel.

iho.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter