Megjelent: 3 éve

Családi pótlék segíti az iskolakezdést

2017-ben a szeptemberi családi pótlék, már augusztus végén megérkezik, így az iskolakezdés előtt kétszer kapnak majd támogatást a családok - írja a Pénzcentrum.

Mivel a szeptemberi tanévkezdés nagy terhet, akár több tízezer forintos terhet jelent a családoknak, így jó hír, hogy az ONYF honlapján található táblázat szerint az idei évben pár nappal korábban, már augusztus végén megérkezik majd a szeptemberi családi pótlék - írja a lap.

Legközelebb augusztus 1-én utalnak családi pótlékot, majd augusztus 24-én (postai) és augusztus 25-én (banki) érkezhet meg a következő. Ez csak tájékoztató jellegű, 1-2 nappal eltérhet a kifizetés. 2017-ben ezeken a napokon érkezik családi pótlék.

A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Ez 2017-ben a következőképpen alakul gyermekenként:

  • 1 gyermek esetén 2 szülővel: 12.200 forint, egyedül álló szülőként: 13.700 forint
  • 2 gyermeket nevelő családnál: 13.300 forint, egyedülállóként 14.800 forint
  • 3 gyermek esetén 2 szülővel: 16.000 forint, egyedül álló szülőként: 17.000 forint
  • Tartósan beteg gyermeket nevelő család esetén: 23.300 forint, egyedülálló szülőként 25.900 forint
  • Tartósan beteg illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek esetén 20.300 forint

A Pénzcentrum számításai alapján tehát alapján egy három gyermekes család augusztusban összesen 96 ezer forint családi pótlékot kap.

Pénzcentrum
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter