Megjelent: 3 éve

Családi pótlék segíti az iskolakezdést

2017-ben a szeptemberi családi pótlék, már augusztus végén megérkezik, így az iskolakezdés előtt kétszer kapnak majd támogatást a családok - írja a Pénzcentrum.

Mivel a szeptemberi tanévkezdés nagy terhet, akár több tízezer forintos terhet jelent a családoknak, így jó hír, hogy az ONYF honlapján található táblázat szerint az idei évben pár nappal korábban, már augusztus végén megérkezik majd a szeptemberi családi pótlék - írja a lap.

Legközelebb augusztus 1-én utalnak családi pótlékot, majd augusztus 24-én (postai) és augusztus 25-én (banki) érkezhet meg a következő. Ez csak tájékoztató jellegű, 1-2 nappal eltérhet a kifizetés. 2017-ben ezeken a napokon érkezik családi pótlék.

A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Ez 2017-ben a következőképpen alakul gyermekenként:

  • 1 gyermek esetén 2 szülővel: 12.200 forint, egyedül álló szülőként: 13.700 forint
  • 2 gyermeket nevelő családnál: 13.300 forint, egyedülállóként 14.800 forint
  • 3 gyermek esetén 2 szülővel: 16.000 forint, egyedül álló szülőként: 17.000 forint
  • Tartósan beteg gyermeket nevelő család esetén: 23.300 forint, egyedülálló szülőként 25.900 forint
  • Tartósan beteg illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek esetén 20.300 forint

A Pénzcentrum számításai alapján tehát alapján egy három gyermekes család augusztusban összesen 96 ezer forint családi pótlékot kap.

Pénzcentrum
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter