Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Csalásra buzdította dolgozóit

A márokpapi székhelyű közhasznú társaság 32 millió forint összegű állami támogatáshoz jutott jogtalanul, s a cég képviselője a csaláshoz bűnsegédként használta a dolgozókat - mondta Jánvári Regina.

A pénzügyőr főhadnagy tájékoztatása szerint a kht. képviselője megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása után igényelt normatív támogatást 2004-ben és 2005-ben. Az összeget olyan személyek után is kérte, akik nem álltak alkalmazásban, továbbá valótlan adatokat közölt a munkabérek kifizetéséről. A társaság képviselője rávette a munkavállalókat, írják alá a bérszámfejtő lapokat annak ellenére, hogy nem kapták meg teljes bérüket, vagy olyanokkal is aláíratta, akik már nem voltak alkalmazottak.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a képviselővel és az ügyben érintett 19 bűnsegéddel szemben.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter