Megjelent: 11 éve

Csődvédelemmel próbál túlélni a HospInvest

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke elmondta: a HospInvest kórházcsalád intézményeiben továbbra is folyamatos a betegellátás, annak köszönhetően, hogy a társaság intenzív tárgyalások eredményeként megoldotta a rövid távú finanszírozással kapcsolatos átmeneti nehézségeket. A csődvédelem intézménye a következő három hónapban a HospInvestnek lehetőséget biztosít továbbá a finanszírozás hosszú távú stabilizálására is.

A HospInvest az általa működtetett egészségügyi intézmények önkormányzatait a kórházakban nyújtott ellátásról folyamatosan tájékoztatja és biztosította az intézménytulajdonosokat arról is, hogy az elmúlt napok tárgyalásainak köszönhetően rendelkezésre áll a rövid távú működéshez, a gyógyításhoz szükséges és fontos szakmai eszközök, gyógyszerek beszerzéséhez és a dolgozók bérének kifizetéséhez szükséges forrás is. A kórházcsaládban dolgozók bérének kifizetésére a héten sor kerül.

Kollányi Gábor elmondta: ebben a helyzetben a csődvédelem nem jelent mást, mint a betegek védelmét, ez ugyanis az egyetlen lehetőség, hogy a kórházak folyamatos működését, a folyamatos betegellátást biztosítani lehessen.

A jelenlegi környezetben a HospInvest helyzete mindennél élesebben világít rá az egész hazai egészségügy finanszírozási nehézségeire - hiszen a HospInvest által működtetett kórházcsalád finanszírozás-arányos adósságállománya feleakkora, mint a hazai kórházak átlagos adóssága. A cégcsoport az év eleje óta új stratégia mentén működik, amelynek célja a működés hatékonyabbá tétele, az évtizedek óta nem tapasztalt méretű gazdasági válságnak a kórházak működésében is megjelenő hatásainak csillapítása. A reorganizáció eredményeit ebben a szakaszban számokkal mérni még nem lehet, de kedvező hatása már bizonyítható.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter