Megjelent: 13 éve

Csúcspénzek a német vezetőknek

Jelentős jövedelemnövekedést könyvelhettek el a német részvénytársaságok vezetői a tavalyi év rekordnyereségeinek köszönhetően. Átlagosan 16,9 százalékkal bővült a vezetők javadalmazása a német részvényindexben, a DAX-ban szereplő vállalatoknál. A listát az idén Josef Ackermann, a Deutsche Bank elnöke vezeti 13,2 millió eurós fizetésével.

A legkirívóbban a haszongépjármű-gyártó MAN-nál és a kereskedelmi óriás Metrónál bővült a menedzserek fizetése. Előbbinél átlagosan 76,64, utóbbinál pedig 76,09 százalékkal kaptak többet a menedzsment tagjai 2006-ban az előző évhez képest.

A rendkívül jó pénzügyi eredmények mellett a juttatások egyre rugalmasabb kialakítása is hozzájárult a jövedelmek megugrásához. Az Allianz biztosítókonszernnél például a bónuszkifizetések egy év alatt 16,85 mil-lióra növekedtek 10,16 millióról, a Metrónál pedig megkétszereződött a teljesítményfüggő javadalmazás részaránya. Az egy igazgatótanácsi tagra jutó átlagfizetés tekintetében egyébként még mindig az Allianz számít éllovasnak 3,74 millió euróval.

A listavezető Ackermann 2005-ben a tavalyinál valamivel kisebb összeget, 11,9 millió eurót vihetett haza. Ebből a Deutsche Bank svájci származású vezetőjének fix fizetése csupán 1,15 millió eurót tett ki, a maradék 10,75 millió pedig bónusz volt. A lista második és harmadik helyezettje – Wolfgang Reitzle, a Linde és Dieter Zetsche, a DaimlerChrysler elnöke – most hozta első ízben nyilvánosságra jövedelmét.


Világgazdaság/Süddeutsche Zeitung
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter