Megjelent: 5 éve

Diplomamentés helyett pénzvisszafizetés

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) adatai szerint a 3 milliárd forint közpénzből támogatott ingyenes nyelvtanfolyamot 7200 személy végezte el, akik közül csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát.

- Egyes képzőknél alig 15 százalékos volt a megfelelési arány - mondta a program eredményességéről Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke, aki szerint azért lehet ilyen rossz a ráta, mert a szintfelmérést nem mindenütt vették komolyan.

A nyelviskolák a legrosszabb esetben is megkapják az állami támogatás 80 százalékát, A HVG információi szerint a támogatott óradíjak nem sokkal maradnak el a nyelvtanfolyamok piaci áraitól. Nem csoda, ha egyes cégek a meggazdagodás, nem pedig a szakmai bizonyítás lehetőségét látták meg a diplomamentő akcióban - írja a Hvg.hu.

Hvg.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter