Megjelent: 4 éve

Diplomamentés helyett pénzvisszafizetés

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) adatai szerint a 3 milliárd forint közpénzből támogatott ingyenes nyelvtanfolyamot 7200 személy végezte el, akik közül csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát.

- Egyes képzőknél alig 15 százalékos volt a megfelelési arány - mondta a program eredményességéről Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke, aki szerint azért lehet ilyen rossz a ráta, mert a szintfelmérést nem mindenütt vették komolyan.

A nyelviskolák a legrosszabb esetben is megkapják az állami támogatás 80 százalékát, A HVG információi szerint a támogatott óradíjak nem sokkal maradnak el a nyelvtanfolyamok piaci áraitól. Nem csoda, ha egyes cégek a meggazdagodás, nem pedig a szakmai bizonyítás lehetőségét látták meg a diplomamentő akcióban - írja a Hvg.hu.

Hvg.hu
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter