Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Diszkriminációra panaszkodnak az állapotos francia nők

Mind gyakrabban panaszkodnak hátrányos munkahelyi megkülönböztetésre az állapotos francia nők.

Tavaly 25 kismama fordult a kormány diszkriminációellenes hivatalához, vagyis kétszer annyian, mint az előző évben - derült ki egy közelmúltban nyilvánosságra hozott éves jelentésből.

"Sok munkaadó szándékosan mellőzi a gyermekgondozási szabadságról visszatérő nőket. Nem veszik őket figyelembe az előléptetéseknél vagy nem hosszabbítják meg határozott idejű munkaszerződésüket" - mondta Sylvie Kern, a hivatal munkatársa a Le Parisien című újságnak. Az esélyegyenlőségi hivatal most kampányt indít, hogy felhívja a várandós nők figyelmét a jogaikra.

Tavaly a hátrányos megkülönböztetés miatti panaszok száma összességében bő egyötödével nőtt az előző évhez képest: 10.500 megkeresés érkezett a hivatalhoz. "Ez azonban nem azt jelenti, hogy több a diszkrimináció, hanem, hogy lejjebb került a tűrési küszöb" - tette hozzá Louis Schweitzer, a hivatal elnöke. A hátrányos megkülönböztetés leggyakoribb oka Franciaországban, szűk 30 százalékkal, a származás. Ezt követi a fogyatékosság vagy az egészségügyi állapot. A vallási hovatartozás a bejelentett esetek 3 százalékát teszi ki.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter