Megjelent: 15 éve

Egészségbarát munkahelyek - Két díj egy céllal

Az egészségügyi és a munkaügyi tárca miniszterei egy szakmai konferencia keretében közösen adták át az idén második alkalommal meghirdetett népegészségügyi pályázat nyertesének járó "Egészségbarát munkahely" díjat. A kitüntetést ezúttal a Citroen Hungary Kft. vehette át.


Sport, szemészeti vizsgálat, védőoltás

"Azon túl, hogy cégünk jogszabályi kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz mind az egészségügyi vizsgálatok, mind pedig a munkavédelem terén, olyan juttatásokat is biztosítunk, amelyek a dolgozók jó közérzetéhez járulnak hozzá: többek között menedzserszűrést, munkahelyi sportot és családi programokat. A cég minden munkakörben - még a fizikaiban is - felajánlja az ingyenes szemészeti vizsgálat lehetőségét. Aki igényli, ingyenesen kaphat influenza elleni védőoltást is", mondta az egészségbarát intézkedésekről Dési György, a vállalat HR-igazgatója.


Jobb egészség, alacsonyabb fluktuáció

A francia központú cég magyarországi leányvállalata ezen kívül bevezette a munkahelyen a szelektív hulladékgyűjtést. "Ennek igazából a szervizben van nagy jelentősége, ahol például a fényezésnél veszélyes anyagok is megtalálhatók. Jövőre véradás szervezését tervezzük", mondta Dési György.


Saját uszoda és sporteszközök

"Jobb egészség, kevesebb hiányzás, nagyobb elkötelezettség, magasabb szinten tartott motiváció, alacsonyabb elvándorlás - ebben látjuk a humánerőforrás gazdálkodás sikerét. Büszkék vagyunk arra, hogy különösen alacsony a fluktuáció, évente 5-10 százalékos", jegyezte meg a HR-igazgató.

Szintén ügyel munkavállalói egészségére a Kürt Computer Rendszerház Rt., mely az Amerikai Kereskedelmi Kamara 2004. évi "Egészséges Munkahely AmCham Díj" pályázatán a kisvállalatok kategóriájában szerzett első helyet.

A XI. kerület kertvárosában található székházban saját uszoda, szauna, különféle sporteszközök állnak a dolgozók rendelkezésére. Futballbajnokságot is szerveznek valamint évente kétszer közös dunai kenuzás szerepel a programok között. A cég támogatja a családi programokat is, közös kirándulásokat és céges-családi hétvégéket szervez. Az egyéni sportok rajongóinak aerobic és jógabérletet biztosít, a szellemi sport területén vállalati sakk és bridge partikat rendez.


Szemkímélő monitorok, óránként pihenő

Az adatmentéssel, informatikai tanácsadással foglalkozó vállalat dolgozói szinte valamennyien számítógép előtt ülnek, így a cégnél olyan monitorokat használnak, melyek kivétel nélkül alacsony sugárzású-, magas frekvenciájúak. Több órai számítógép-használat után a dolgozók az előírás szerint rövid pihenőket (az előírás szerinti óránként 10 percet) tartanak a pszichés- idegrendszeri megterhelés csökkentésére.

Nagy figyelmet fordítanak az ergonómiai szempontból kedvezőtlen számítógépes munkahelyek kényelmesebbé tételére.


Dohányzás csak az udvaron

Az irodaépületben szigorúan tilos a dohányzás, erre télen-nyáron csak az épületen kívül, az udvaron kijelölt helyen van lehetőség. A cég több mint 12 éve szelektív hulladékgyűjtést folytat.

"A díj külső, objektív elismerése a cégvezetés régi törekvésének, amellyel az itt dolgozók számára már a kezdetektől az átlagosnál lényegesen jobb és egészségügyileg is kedvezőbb körülményeket próbáltak biztosítani. A vállalatvezetők sokszor hajlamosak elfelejteni, hogy a dolgozókkal való törődés sokszorosan megtérül, mivel kiváló munkahelyi légkört és nagyobb hatékonyságot biztosít a cég számára." - nyilatkozta Gergácz Lili, a vállalat HR menedzsere.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara további díjazottjai: nagyvállalati kategóriában az első helyet az Alcoa Köfém Kft., a középvállalat kategóriában az Atel Csepeli Vállalatcsoport és a Colgate-Palmolive Magyarország Termelő Kft. megosztva nyerte el.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter