Megjelent: 10 éve

Egy meggyőző Facebook adatlap jó pont lehet az állásinterjún

Nem elég jó munkaerőnek lenni, annak is kell látszani. A magyar munkavállalók nagy része még mindig nem számol azzal a lehetőséggel, hogy élete nyomon követhető a közösségi oldalakon. Pedig számos példa akad arra, hogy így buktak le a dolgozók - írja a Népszabadság.

images

images

"Számos olyan esetről tudunk, ahol a munkavállalók betegszabadságot jelentettek, aztán kitették a "betegségük" alatt készült nyaralási képeiket a közösségi oldalakra - mondja Fürjész Beáta, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének munkatársa.

Arra is számos példa akadt, hogy a munkáltató egy számára elfogadhatatlan információt vagy fotót talált a leendő munkavállaló Facebook- vagy iwiw-oldalán és inkább mást választott.

Néhány ártatlannak vélt megjegyzésből is lehet baj - mondja Fürjész Beáta. Szerinte ma már természetes, hogy a munkatársak kiválasztásával foglalkozó szakemberek ellenőrzik a jelöltek adatlapjait a közösségi oldalakon. - Ez nagy segítség a teljes kép kialakításához, kiderül belőle, hogy az illető hogyan kommunikál, mit szeretne közvetíteni magáról - magyarázza.

Fürjész Beáta szerint egy meggyőző adatlap már az állásinterjú előtt pluszpontokat jelenthet.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter