Google 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Egydolláros fizetést kaptak tavaly a Google vezetői

Fejenként egy dolláros 2006. évi fizetést kapott a vezető netes keresőprogram-vállalkozás, a Google három vezetője. A részükre járó pluszjavadalmazások összege azonban dollár százezrekre rúgott tavaly is, nem véletlen, hogy hármójuk a 33., a 34. és a 116. helyet foglalták el az amerikai Forbes magazin legutóbbi milliárdos-listáján.

A többnyire a részvény értékéhez igazodó vezetői bónuszokról ez esetben tudni illik, hogy a Google részvény árfolyama a múlt évben 11 százalékkal emelkedett a Nasdaq technológiai részvénypiacon.

A Google részvények egyébként két és fél évvel ezelőtt debütáltak a New York-i részvénypiacon és azóta árfolyamuk megötszöröződött. A két Google-alapítónak, Larry Page-nek és Sergey Brinnek értékpapírban lévő vagyonát 14 milliárd dollárra teszik.

Az egydolláros éves fizetés divat az amerikai Szilikon-völgyben, a fejlett technológiai vállalatok bázisán: Steve Job Apple-vezér és Terry Semel, a Yahoo! főnöke is rendre ennyiért dolgozik.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter