Megjelent: 9 éve

Egyelőre nem születik határozat sem a nyugdíj, sem a különadó ügyében

Az Alkotmánybíróság (Ab) februári döntésében bízott a Stabilitás és sok magán-nyugdíjpénztári tag is. Ma úgy tűnik, márciusnál korábban nem születik határozat arról, visszavonja-e a testület a megtakarítások államosításáról szóló jogszabályt, így a csaknem 3000 milliárd forintos vagyon addigra átvándorol az állami kasszába.

A jogszabály nem csak a tagok, hanem a pénztárak jövőjét is befolyásolja. A továbbélő intézetek száma a Stabilitás Pénztárszövetség számításai szerint négy és nyolc között lehet. Ha kétezer alá csökken egy pénztár tagjainak száma, akkor meg kell kezdeni a végelszámolását.

A magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolását előkészítő törvény miatt az Alkotmánybírósághoz benyújtott több mint 200 beadvány mellett eltörpülnek az egyéb, szintén nagy vitát kiváltó pénzügyi tárgyú törvények alkotmányossági vizsgálatát kérő indítványok. Az Ab honlapján található összesítések alapján például az ágazati különadó miatt mindössze 3 beadvány érkezett. Ezek sem szerepelnek jelenleg a testület napirendjén.

Huszonöten éreztek eddig késztetést arra, hogy a közszféra 98 százalékos különadója miatt forduljanak az Alkotmánybírósághoz, köztük a Pedagógusok Szakszervezete, illetve Kiss Péter szocialista politikus. Egyetlen kivétellel mindegyik beadványban szerepel az élethez, emberi méltósághoz való jogra utalás.

Magyar Hírlap/Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter