Megjelent: 3 hete

Egyes szállodákban már szabadságra küldik a dolgozókat

Egyre több szektorban tapasztalhatók a koronavírus-járvány negatív hatásai. Egyes szállodákban már most költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - derül ki a Portfolio összeállításából.

images

images

Már most határozottan befolyásolja a magyarországi cégek működését a koronavírus-járvány. Egyre több magyar feldolgozóipari vállalatnál csökkent érdemben a termelés, miután nem érkeztek alapanyagok és alkatrészek Kínából, és már az olasz karantén is érezteti hatását.

A szolgáltató szektor még tarthatja magát, a turizmusban azonban komolyabb megrázkódtatásra kell számítani - derül ki a Portfolio összeállításából.

Egyes szállodákban költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - számol be a portál.

A foglaltság sokkal alacsonyabb, mint amire a szektor szereplői röviddel ezelőtt számítottak, így a bevételek várhatóan a közelében sem lesznek a terveknek. Esik a forgalom az olaszországi helyzet miatt, de a multinacionális vállalatok is szigorú intézkedéseket - például utazási tilalmat - vezettek be, ami újabb lemondásokhoz vezet.

A kiskereskedelem az egyetlen, amire a koronavírus pozitív hatással volt. Szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy többletfogyasztás helyett inkább előrehozott vásárlás történt, vagyis a vírus lecsengése után ezen a területen is csökkenhet a forgalom.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk