Megjelent: 9 hónapja

Egyes szállodákban már szabadságra küldik a dolgozókat

Egyre több szektorban tapasztalhatók a koronavírus-járvány negatív hatásai. Egyes szállodákban már most költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - derül ki a Portfolio összeállításából.

images

images

Már most határozottan befolyásolja a magyarországi cégek működését a koronavírus-járvány. Egyre több magyar feldolgozóipari vállalatnál csökkent érdemben a termelés, miután nem érkeztek alapanyagok és alkatrészek Kínából, és már az olasz karantén is érezteti hatását.

A szolgáltató szektor még tarthatja magát, a turizmusban azonban komolyabb megrázkódtatásra kell számítani - derül ki a Portfolio összeállításából.

Egyes szállodákban költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - számol be a portál.

A foglaltság sokkal alacsonyabb, mint amire a szektor szereplői röviddel ezelőtt számítottak, így a bevételek várhatóan a közelében sem lesznek a terveknek. Esik a forgalom az olaszországi helyzet miatt, de a multinacionális vállalatok is szigorú intézkedéseket - például utazási tilalmat - vezettek be, ami újabb lemondásokhoz vezet.

A kiskereskedelem az egyetlen, amire a koronavírus pozitív hatással volt. Szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy többletfogyasztás helyett inkább előrehozott vásárlás történt, vagyis a vírus lecsengése után ezen a területen is csökkenhet a forgalom.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter