Megjelent: 4 hónapja

Egyes szállodákban már szabadságra küldik a dolgozókat

Egyre több szektorban tapasztalhatók a koronavírus-járvány negatív hatásai. Egyes szállodákban már most költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - derül ki a Portfolio összeállításából.

images

images

Már most határozottan befolyásolja a magyarországi cégek működését a koronavírus-járvány. Egyre több magyar feldolgozóipari vállalatnál csökkent érdemben a termelés, miután nem érkeztek alapanyagok és alkatrészek Kínából, és már az olasz karantén is érezteti hatását.

A szolgáltató szektor még tarthatja magát, a turizmusban azonban komolyabb megrázkódtatásra kell számítani - derül ki a Portfolio összeállításából.

Egyes szállodákban költség- és létszámstopot vezettek be, van, ahol szabadságra küldik a dolgozókat - számol be a portál.

A foglaltság sokkal alacsonyabb, mint amire a szektor szereplői röviddel ezelőtt számítottak, így a bevételek várhatóan a közelében sem lesznek a terveknek. Esik a forgalom az olaszországi helyzet miatt, de a multinacionális vállalatok is szigorú intézkedéseket - például utazási tilalmat - vezettek be, ami újabb lemondásokhoz vezet.

A kiskereskedelem az egyetlen, amire a koronavírus pozitív hatással volt. Szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy többletfogyasztás helyett inkább előrehozott vásárlás történt, vagyis a vírus lecsengése után ezen a területen is csökkenhet a forgalom.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter