Megjelent: 10 éve

Egyre több munkaadó igényel SZÉP-kártyát

Egyre gyorsabb ütemben növekszik az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhelyi hálózata: 2011. szeptember végéig több mint ezer szálláshellyel kötött megállapodást az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. Ezzel alig egy hónap leforgása alatt mintegy duplájára emelkedett a hálózathoz csatlakozott szálláshelyek száma.

images

Egyre gyorsuló ütemben növekszik az OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi hálózata és kártyabirtokosainak száma. Mióta a magyar piacon idén júliusban elsőként kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. elkezdte kiépíteni elfogadóhelyi hálózatát, folyamatosan növekszik a kártya népszerűsége mind a szálláshelyek, mind a munkáltatók körében.

"Kezdettől fogva komoly várakozásokat fűztünk a SZÉP kártyához, és örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több szálláshely csatlakozik hálózatunkhoz. A kártya sikerét jól mutatja, hogy már olyan, a magyar piacon meghatározó szolgáltatók csatlakoztak, mint a Balatontourist Zrt., a Danubius Zrt., a Hunguest Hotels Zrt., valamint nemrégiben a Falusi-Tanyai Turizmus Centrum" - számolt be a legfrissebb eredményekről Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

"Munkáltatói oldalon szintén egyre több partner csatlakozásáról számolhatunk be, a kártyakibocsátás folyamatos, és több ezer céggel tárgyalunk a szerződéskötésről jelenleg is. Számunkra ez azt üzeni, hogy egyre több munkaadó ismeri fel az OTP SZÉP kártya előnyeit" - tette hozzá Róth Lajos.

Ez annál is inkább aktuális, mivel jogszabályi változás miatt október 1-jétől megszűnik az üdülési csekk adókedvezménye, 2012-ben pedig már nem bocsátanak ki újabb papírutalványokat. Ez már idén is arra ösztönzi a vállalatokat, hogy az utolsó negyedévben tervezett üdülési juttatásokat SZÉP kártyán biztosítsák munkatársaiknak.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. a SZÉP kártya fizetési lehetőségei közé október közepétől beemeli a telefonon keresztüli fizetést is, amelynek segítségével már az internetkapcsolattal nem rendelkező szálláshelyek is képesek lesznek elfogadóhellyé válni.

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter