Megjelent: 7 éve

Együttműködési megállapodás egymilliárd eurónyi tőkebefektetésért

Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Nonprofit Kft. (NYPJMK)

A NYPJMK célja, hogy 2014-20 között a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségben egymilliárd eurónyi tőkebefektetés valósuljon meg és 25 ezer új munkahely jöjjön létre, így az ország harmadik járműipari centrumává váljon Győr és Kecskemét mellett. Ezen célkitűzést támogatja a HITA szolgáltatásaival és programjaival.

A HITA - melynek fő tevékenysége a Magyarországon megvalósuló külföldi befektetések ösztönzése, illetve a hazai kis- és középvállalkozások exporttörekvéseinek támogatása -, szakmai segítséget nyújt a projekt sikeres megvalósulásához.

Az együttműködés aláírásával egyidőben elindult a HITA által életre hívott Befektetőbarát Településekért Program 3. szakasza, melyen 21 vasi és zalai település önkormányzata vesz részt.

A Kormány 2012-ben úgy határozott (1667/2012. (XII. 20.), hogy a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot kiemelt járműipari központtá nyilvánítja, egyúttal felhívta a nemzetgazdasági, a nemzeti fejlesztési és az emberi erőforrások miniszterét, hogy Zalaegerszeg - Szombathely - Szentgotthárd térségében a gépipar és az elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket prioritásként kezeljék. A program gazdasági létjogosultságát alátámasztja, hogy a magyar GDP 8%-a, az export 24%-a származik a járműiparból.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter