Megjelent: 1 éve

Elbocsát 12 ezer embert a Google, de őszintén sajnálják

12 ezer munkavállalójától válik meg a Google anyavállalata, az Alphabet, hogy jobban tudjon fókuszálni például a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekre.

12 ezer munkavállalójától válik meg a Google, hogy jobban tudjon fókuszálni például a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekre - számolt be a Bloomberg.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pinchai az állománynak írt mailben és egy blogposztban jelentette be az óriásleépítést az Alphabetnél. Mint írta, erre azért van szükség, hogy a vállalat „élesíteni tudja a fókuszt, átalakíthassa költségstruktúráját és a legfontosabb területekre tudja irányítani a tehetséget és a tőkét”.

Ez az elbocsátási volumen a globális dolgozói állomány körülbelül hat százalékát teszi ki, az érintettek már meg is kapták az e-mailt ezzel kapcsolatban.

Ezzel az Alphabet a második helyre került azon a képzeletbeli listán, amely a nagy amerikai techcégeket a közelmúltban elbocsátott dolgozók száma alapján rangsorolja. Itt az Amazon az első, 18 ezer munkavállalóval (a teljes létszám 6 százalékával). Az Alphabet a 12 ezerrel (szintén 6 százalék) a második; a Meta (Facebook/Instagram) a harmadik 11 ezerrel (bár az összlétszám 13 százalékát teszi ki), és ott van még a Microsoft is, a maga nemrégiben bejelentett 10 ezer fős (5 százalékos) leépítésével - írja az IT Business.

A vezérigazgató „őszintén sajnálja” a lépést, és teljes felelősséget vállal azokért a döntésekért, amelyek ide vezettek.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek