Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Elbocsátás és fiókbezárás az UniCreditnél a tranzakciós adó miatt

Az UniCredit Bank Hungary semmilyen módon nem terheli meg a vállalkozói ügyfelek számláit az úgynevezett 208 százalékos pótadó alapján, illetve a korábban kiküldött értesítésekben szereplő, előre jelzett terheléseket nem érvényesíti - közölte a bank elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Patai Mihály elmondta: az ügyfelektől olyan visszajelzéseket kaptak, amelyek részben vitatták a bank tervezett lépésének jogosságát. A rendkívüli terhet jelentős költségcsökkentéssel, a fiókok összevonásából adódó létszámleépítéssel, illetve piaci növekedéssel tervezi ellensúlyozni a bank - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Az államháztartás által tervezett tranzakciós illetékekből származó bevétel elmaradását pótló, törvényben előírt egyszeri befizetési kötelezettséggel, az úgynevezett 208 százalékosnak nevezett illetékkel újabb súlyos terhet kapott a bankrendszer. Ez a tény a jelentős pénzforgalmú vállalati ügyfélkörben komoly piaci részesedéssel rendelkező UniCredit Bankot is arra késztette, hogy a befizetési kötelezettség okozta kiadás ellensúlyozásáról gondoskodjon - mondta az elnök-vezérigazgató.

Kifejtette: a rendkívüli, mintegy 6,8 milliárd forintnyi teher ellensúlyozását szolgáló egyik elem, a költségcsökkentés a működés minden olyan részét érinti, ami az ügyfeleik által megszokott magas szolgáltatási színvonalat, ezek fejlesztését nem veszélyezteti, így az UniCreditnek jelentős mértékben kell tovább növelnie hatékonyságát.

Elmondta: ez például az jelenti, hogy Budapesten fiókösszevonásokat valósítanak meg, ami várhatóan 15 fiókot érint.

Kérdésre Patai Mihály elmondta: idén is kétszámjegyű lesz a hitelintézet nyeresége, de kevesebb lesz, mint a bank tavalyi profitja.

A létszámleépítésről konkrét számot nem közöltek, várhatóan néhány tucat dolgozót érint majd, most tárgyalnak az üzemi tanáccsal.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter