Megjelent: 9 éve

Elfogadták a javaslatot: felére csökken a táppénz

A parlament elfogadta a javaslatot, amely szerint a napi táppénz a napi fizetés 60 százaléka, de maximum ötezer forint lehet - adja hírül az RTL Klub.

images

Felére csökkentették a táppénzt, az Országgyűlés megszavazta az erről szóló javaslatot. Az új szabályok szerint a napi táppénz a napi fizetés hatvan százaléka, de legfeljebb ötezer forint lehet. Eddig maximum tízezer forint lehetett.

Lesz más változás is: a veszélyeztetett terhes kismamáknak már a keresőképtelenség első napjától táppénz jár, nem a munkáltató által finanszírozott betegszabadság, ami magasabb.

RTL Klub
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter