Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Elindul a közmunkaprogram Nyugat-Dunántúlon

Ötszáz ember átmeneti foglalkoztatását három hónapig biztosító közmunka program indul hétfőtől a Nyugat-Dunántúli Régióban - jelentette be a Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács csütörtökön Bükfürdőn tartott ülésén Kiss Ambrus, a regionális foglalkoztatási és munkaügyi szervezet főigazgatója.

A régió tizennégy kistérsége nyert összesen 240 millió forint támogatást a Közmunka Tanács által kiírt pályázaton, amelynek forrását részben a Munkaerőpiaci Alapból, részben a munkaügyi központ decentralizált alapjából teremtették elő.

"A munkaügyi kirendeltségek hétfőtől összesen kétezer regisztrált álláskeresőnek ajánlanak fel közmunkát, tapasztalataink szerint a megszólítottak negyede él a lehetőséggel" - mondta a főigazgató. Hozzátette: a projekt előírásai szerint a közmunkában foglalkoztatottak legalább 60 százalékának a rendszeres szociális segélyből élők köréből kell kikerülnie.
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter