Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Elindul a közmunkaprogram Nyugat-Dunántúlon

Ötszáz ember átmeneti foglalkoztatását három hónapig biztosító közmunka program indul hétfőtől a Nyugat-Dunántúli Régióban - jelentette be a Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács csütörtökön Bükfürdőn tartott ülésén Kiss Ambrus, a regionális foglalkoztatási és munkaügyi szervezet főigazgatója.

A régió tizennégy kistérsége nyert összesen 240 millió forint támogatást a Közmunka Tanács által kiírt pályázaton, amelynek forrását részben a Munkaerőpiaci Alapból, részben a munkaügyi központ decentralizált alapjából teremtették elő.

"A munkaügyi kirendeltségek hétfőtől összesen kétezer regisztrált álláskeresőnek ajánlanak fel közmunkát, tapasztalataink szerint a megszólítottak negyede él a lehetőséggel" - mondta a főigazgató. Hozzátette: a projekt előírásai szerint a közmunkában foglalkoztatottak legalább 60 százalékának a rendszeres szociális segélyből élők köréből kell kikerülnie.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter