Elindult az Európai Vállalkozás Díj 2007."/>
Megjelent: 13 éve

Elindult az Európai Vállalkozás Díj 2007.

Az Európai Bizottság idén második alkalommal hirdeti meg az Európai Vállalkozás Díjat, melyet minden év decemberében oszt ki öt kategóriában, továbbá odaítéli a zsűri nagydíját az összességében legjobb programnak. A díj azokat a kiváló kezdeményezéseket ismeri el és jutalmazza, amelyek regionális szinten támogatják a vállalkozói tevékenységet.

A díj célja a vállalkozásokat és a vállalkozói tevékenységet előmozdító sikeres tevékenységek és kezdeményezések kiválasztása és elismerése. Ezek mellett lényeges eleme a best practice-ek bemutatása, a vállalkozók társadalmi szerepének megismertetése, és a vállalkozásösztönzés.

A díjra helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokkal lehet pályázni, beleértve azokat az együttműködéseket, PPP-konstrukciókat is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.

A pályázatot - a programokat, intézkedéseket működtető - települési, kistérségi, megyei, illetve regionális hatóságok vagy a lebonyolításukat végző közreműködő szervezetek nyújthatják be. Vállalkozások, vállalkozói szakmai szövetségek, civil szervezetek számára kizárólag olyan együttműködési programokkal van mód a nevezésre, melyeket valamely állami, önkormányzati hatósággal együtt valósítanak meg.

Az Európai Vállalkozás Díj második fordulójára is nemzeti szinten kerül sor, amely esetében a pályázatok benyújtásának határideje 2007. május 31. A nemzeti forduló eredményének megfelelően, az európai döntőbe országonként összesen két kezdeményezés nevezhető 2007. szeptember 15-ig, melyek a díj két különböző kategóriáját képviselik.

A következő öt kategóriában lehet pályázni:

- „Úttörőszellem a vállalkozásban” díj, amely azokat az intézkedéseket ismeri el, amelyek a vállalkozási kultúrát és gondolkodásmódot mozdítják előre, és a társadalmi tudatosság fokozásával támogatják a vállalkozói tevékenységet.

- „Vállalkozás támogatása” díj, amely olyan innovatív politikákat ismert el, amelyek támogatják a vállalkozásokat, és beruházásokat vonzanak, különösen a hátrányos helyzetű térségekben.

- „Bürokrácia visszaszorítása” díj, amely a vállalatok – különösen a most indulók – adminisztratív eljárásait egyszerűsítő intézkedéseit ismeri el.

- „Befektetés az emberbe” díj, amely a vállalkozói oktatás és szakképzés javítására irányuló, az üzleti szféra és az oktatási rendszer közötti kapcsolatokat erősítő kezdeményezéseket ismeri el.

- „Felelősségteljes vállalkozás” díj, amely a vállalkozások társadalmi felelősségét és a szociális és/vagy környezeti területen fenntartható üzleti gyakorlatokat ismeri el.

A díjjal pénzjutalom nem jár, a kezdeményezés célja a különböző helyi és regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, széles körű megismertetése, valamint a helyi hatóságok, vállalkozásfejlesztési szervezetek ösztönzése a máshol már bizonyított programok átvételére.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek