Megjelent: 7 éve

Előszűrés - hatékonyan!

A kiválasztási folyamat kezdő lépése az előszűrés, amit sokszor "mostohaként" kezelnek, pedig a gondos, körültekintő, megalapozott információk alapján végzett előszűrési folyamattal elkerülhetőek a "mellényúlások", lerövidül a kiválasztási folyamat, és bejósolhatóbb az eredményesség!

Minden munkaadó hőn áhított célja, hogy a kiválasztott munkatárs hosszú ideig, kiegyensúlyozottan, kiemelkedően (de legalább megfelelően) teljesítsen, mindezt úgy, hogy közben a tettvágytól, és elégedettségtől csillog a szeme.

Ez talán kissé utópisztikusan hangzik, de a szakmailag megalapozott szűrési, kiválasztási folyamattal ez elérhető.

A beválás több tényező függvénye, a megfelelő munkaerő kiválasztásához ismernünk kell a munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciákat, a szervezeti kultúrát, amibe az új munkatárs kerül.

A tapasztalatlan, illetve elégtelen ismeretekkel rendelkező, vagy a nem megfelelő kérdezéstechnikával, kifejezőerővel dolgozó szakember sokszor a nem megfelelő, vagy sablonos kérdéseket teszi fel, amire a pályázó vagy nagy valószínűséggel felkészült, vagy éppen nem a lényegi, valós viselkedést tudjuk feltérképezni. Illetve sokszor az alkalmazott kérdések csak végeláthatatlan feljegyzéseket eredményeznek, és nem teszik összehasonlíthatóvá a pályázókat. Ilyenkor sajnos előfordulhat, hogy egyéb szubjektív szempontok, sztereotípiák szerint születik meg a döntés, aminek sikere esetleges.

Amennyiben új munkatársra van szükségünk, de nincs megfelelő képzettségű, felkészültségű HR munkatársunk, vagy nincs elegendő időnk, kapacitásunk, érdemes külső szakmai segítséget, közvetítői szolgáltatást igénybe venni.

A Cvonline.hu állásportál előszűrés szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a vállalatok ott, és olyan szinten kapjanak segítséget, amire tényleg szükségük van. A csomagajánlatok testreszabhatóak, így az erőforrásoknak, illetve a célnak legmegfelelőbb szolgáltatást lehet igénybe venni. Választható csak előszűrési szolgáltatás, ilyenkor a kívánt pozícióra kiírt hirdetés alapján beérkezett önéletrajzokból, valamint adatbázisokból kerül leszűrésre a minden szempontból legesélyesebbnek tűnő jelöltek, majd a megállapodás szerint, telefonon, vagy személyesen tovább szűkítik a pályázók körét. A telefonos szűrésnél előre meghatározott, szisztematikus metodika alapján történik az eljárás. A megbízóval részletes egyeztetés alapján, a szükséges kompetenciákkal, elvárásokkal kapcsolatban, majd ezek alapján összeállított kérdésekkel jól strukturált kérdéssor mentén teszik fel a jelentkezőknek. Így a megbízó cég időt, energiát spórol és csak a pozícióhoz legmegfelelőbb szakemberekkel találkozik.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter