Megjelent: 9 éve

Elveszik Hoffmann Rózsától a felsőoktatást

Közoktatási államtitkárrá fokozzák le Hoffmann Rózsát, a felsőoktatás pedig külön államtitkárt kap az Origo.hu információja szerint. Hoffmann neve összenőtt a népszerűtlen kormányzati intézkedésekkel.

images

images

Hoffmann Rózsa munkájával alapvetően elégedettek, de az államtitkár nem értett szót sem a hallgatókkal, sem a felsőoktatás vezetőivel, ezért ezután csak a közoktatásért lesz felelős, ha továbbra is vállalja a feladatot. Az Origo.hu híre szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere külön államtitkárt nevez ki az egyre konfliktusosabb felsőoktatás felügyeletére.

A kormány már korábban megtiltotta, hogy az oktatási államtitkár a felsőoktatással kapcsolatban nyilatkozzon.

Az új felsőoktatási államtitkár két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született.

A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán maradna. Gloviczki tavaly októberben egyszer már lemondott, de akkor abban állapodott meg az erőforrás-miniszterrel, hogy 2013 tavaszáig a helyén marad. Van rá esély, hogy ha Hoffmann továbbviszi a közoktatást, akkor Gloviczki is marad a kormányzati ciklus végéig.

Az egyelőre nem biztos, hogy a KDNP-s Hoffmann Rózsa marad-e a közoktatási államtitkár: amikor korábban felvetődött az átalakítás lehetősége, azt nyilatkozta, hogy inkább lemond, ha nem bízik meg benne a miniszter és Orbán Viktor.

Hoffmann tárgyalásai megrekedtek a HÖOK-kal és a keretszámok csökkentése elleni diáktüntetések első számú célpontjává is ő vált. Nehézséget jelenthetett, hogy a felsőoktatási intézmények vezetői sem fogadták el tárgyalópartnerként a közoktatásból érkezett politikust.

A kormánypártokon belül azonban mindenki elismeri, hogy az államtitkár sem az egy hét alatt 180 fokos fordulatot vevő kormányzati tervek szerencsétlen kommunikációjáért, sem a hallgatói tiltakozásokat elindító keretszámszűkítésért nem okolható, hiszen egyik sem a saját ötlete volt, hanem a miniszterelnöké, illetve a nemzetgazdasági miniszteré.

Origo.hu
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy közútkezelő meghalt, kettő megsérült az M1-esen történt balesetben

A Magyar Közútkezelő Zrt. egyik munkatársa a helyszínen vesztette életét. Teljes cikk

A szakképzett fiataloknak kedvez a vállalkozások munkaerő-támogatásának kiegészítése

A program kibővítésével a 30 év alattiak után így összesen kilenc hónapig kaphatnak támogatást a vállalkozások. Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV a következő hetekben

A koszorúkat és virágokat árusító vállalkozások országszerte számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére. Teljes cikk