Megjelent: 8 éve

Elveszik Hoffmann Rózsától a felsőoktatást

Közoktatási államtitkárrá fokozzák le Hoffmann Rózsát, a felsőoktatás pedig külön államtitkárt kap az Origo.hu információja szerint. Hoffmann neve összenőtt a népszerűtlen kormányzati intézkedésekkel.

images

Hoffmann Rózsa munkájával alapvetően elégedettek, de az államtitkár nem értett szót sem a hallgatókkal, sem a felsőoktatás vezetőivel, ezért ezután csak a közoktatásért lesz felelős, ha továbbra is vállalja a feladatot. Az Origo.hu híre szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere külön államtitkárt nevez ki az egyre konfliktusosabb felsőoktatás felügyeletére.

A kormány már korábban megtiltotta, hogy az oktatási államtitkár a felsőoktatással kapcsolatban nyilatkozzon.

Az új felsőoktatási államtitkár két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született.

A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán maradna. Gloviczki tavaly októberben egyszer már lemondott, de akkor abban állapodott meg az erőforrás-miniszterrel, hogy 2013 tavaszáig a helyén marad. Van rá esély, hogy ha Hoffmann továbbviszi a közoktatást, akkor Gloviczki is marad a kormányzati ciklus végéig.

Az egyelőre nem biztos, hogy a KDNP-s Hoffmann Rózsa marad-e a közoktatási államtitkár: amikor korábban felvetődött az átalakítás lehetősége, azt nyilatkozta, hogy inkább lemond, ha nem bízik meg benne a miniszter és Orbán Viktor.

Hoffmann tárgyalásai megrekedtek a HÖOK-kal és a keretszámok csökkentése elleni diáktüntetések első számú célpontjává is ő vált. Nehézséget jelenthetett, hogy a felsőoktatási intézmények vezetői sem fogadták el tárgyalópartnerként a közoktatásból érkezett politikust.

A kormánypártokon belül azonban mindenki elismeri, hogy az államtitkár sem az egy hét alatt 180 fokos fordulatot vevő kormányzati tervek szerencsétlen kommunikációjáért, sem a hallgatói tiltakozásokat elindító keretszámszűkítésért nem okolható, hiszen egyik sem a saját ötlete volt, hanem a miniszterelnöké, illetve a nemzetgazdasági miniszteré.

Origo.hu
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Orbán Viktor: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét!

A kormányfő szerint fontos kérdés, hogy a vállalkozók létre tudnak-e hozni a jelenleginél versenyképesebb munkahelyeket. Teljes cikk

Közeleg a határidő: még 120 ezer cégtől várja az adóbevallást az adóhatóság

177 ezer cég és szervezet nem küldte még el éves beszámolóját a bíróságokhoz. Teljes cikk