Megjelent: 3 hónapja

Ennyi végkielégítést kapnak a képviselők, akik nem jutottak a parlamentbe

Háromhavi végkielégítésre jogosultak azok a képviselők, akik visszavonulnak vagy nem jutottak be a parlamentbe. Még a legrosszabbul keresők is 4 millió forint körüli összeggel kalkulálhatnak. De a köztársasági elnökké avanzsált Novák Katalin is megkapja korábbi havi fizetésének háromszorosát.

Többmilliós végkielégítéssel távozhat az a több mint félszáz képviselő, aki a most induló ciklusban nem folytathatja a parlamenti munkát. A lelépési pénzt a korrupciós ügyekbe belebukó politikusok éppúgy megkapják, mint a köztársasági elnökké választott Novák Katalin. Burány Sándor 28 év után távozik a parlamentből - írja a 24.hu.

A parlamentből kieső vagy visszavonuló képviselőknek háromhavi végkielégítés jár. Az érintettek álaszthatnak, hogy egy összegben kérik, vagy további három hónapig utalják nekik a tiszteletdíjukat. A legrosszabbul kereső képviselők is 4 millió forint körüli búcsúpénzzel kalkulálhatnak, de vannak, akiknek körülbelül 6,5 millió forint jár.

A 24.hu számítása szerint összesen 51 képviselő nem folytatja a képviselői munkát, azaz ennyi politikusnak kell majd végkielégítést fizetni. 

Jár a búcsúpénz például a vesztegetéssel vádolt Völner Pál egykori igazságügyi miniszterhelyettesnek, aki ezzel rövid időn belül a második végkielégítését zsebelheti be, mivel az államtitkári posztról való lemondása után is kapott 6 millió forintot még decemberben. Most 4 millió forintra számíthat.

A többi korrupciós ügybe keveredő politikus sem marad végkielégítés nélkül: Simonka György fideszes képviselő, akire az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 milliós vagyonelkobzást kért, 4,5 millió forintot, a szintén fideszes Boldog István közel 6 millió forintot kaphat, csakúgy, mint az MSZP-s Tóth Csaba, akinek márciusban függesztette fel a parlament a mentelmi jogát az ügyészség kérésére, miután 280 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Novák Katalin hiába lesz köztársasági elnök májustól 4 millió forintos fizetéssel, ugyanúgy megkapja a háromhavi végkielégítését, mint azok a kieső képviselők, akik esetleg még nem tudják, hogy mihez kezdenek a közeljövőben - írja a 24.hu.

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook