kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hete

Ezek a legfontosabb motivációs tényezők a dolgozók szerint

A fizetés mellett sok más olyan tényező létezik, melyek biztosíthatják, hogy a dolgozók produktívak legyenek munkahelyükön.

Az alkalmazottak motiválása kiemelt fontosságú a vállalkozások számára, amit a vezetők biztosítani szeretnének, hogy a munkaerő produktív legyen. Az alacsony motiváció káros hatással lehet a vállalat üzleti teljesítményre, beleértve a csökkent termelékenységet és morált, a megnövekedett hiányzásokat és az ügyfelek elégedettségének csökkenését – írja a HR News.

E kihívások fényében a Talos360 szakértői felmérést végeztek a munkaerő-felvétel jövőjéről,, hogy feltárják a munkavállalók elkötelezettségét és megtartását elősegítő elsődleges motivációs tényezőket.

Az Egyesült Királyságban több mint ezer munkavállaló és több száz felvételi vezető meglátásaiból merítve a felmérés értékes szempontokat nyújt a modern munkahelyeken a munkavállalók számára legfontosabb tényezőkről, ezek a következőek: 

A fizetés (45%)

A versenyképes javadalmazás kulcsfontosságú a munkavállalók számára. Nem csak a fizetésről van szó, hanem arról is, hogy megbecsültnek érzik magukat a munkájukért.

A munka iránti szenvedély (44%)

A dolgozók olyan munkát szeretnének végezni, amelyet élveznek és értelmesnek találnak. Ha szenvedélyesen szeretik a munkájukat, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak és elkötelezettek.

Csapatdinamika (41%)

A támogató és együttműködő csapatkörnyezet nagy különbséget jelenthet. Ha a munkavállalók úgy érzik, hogy egy nagyszerű csapat tagjai, boldogabbak és produktívabbak.

Pozitív kultúrák ápolása (34%)

A vállalati kultúra nagy szerepet játszik a munkavállalók elégedettségében. A pozitív kultúra, amely értékeli a sokszínűséget, a befogadást és a munkavállalók jólétét, növelheti a morált és a termelékenységet.

Megbecsülés érzése (34%)

A munkavállalók tudni akarják, hogy erőfeszítéseiket elismerik és értékelik. Ha úgy érzik, hogy megbecsülik őket, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak és elkötelezettek.

Jó kommunikáció (33%)

A világos és átlátható kommunikáció elengedhetetlen az egészséges munkakörnyezethez. Ha a kommunikáció hiányzik, az zavarhoz, frusztrációhoz vezethet.

Az autonómia (32%)

A munkavállalók azt szeretnék, ha felhatalmazva éreznék magukat, hogy döntéseket hozhassanak és magukénak érezzék munkájukat. Ha autonómiával rendelkeznek a szerepükben, nagyobb valószínűséggel lesznek motiváltak.

Meghallgatás (32%)

A munkavállalók azt szeretnék érezni, hogy véleményüket és ötleteiket meghallgatják és értékelik. Ha úgy érzik, hogy meghallgatják őket, nagyobb valószínűséggel lesznek elkötelezettek és elkötelezettek a vállalat iránt.

Béremelési ösztönzők (31%)

Bár a fizetés fontos, a fizetésemelés és más pénzügyi ösztönzők is motiválhatják a munkavállalókat, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák.

Bónuszösztönzők (29%)

A bónuszok és a jó teljesítményért járó egyéb jutalmak arra ösztönözhetik a munkavállalókat, hogy túlteljesítsék a feladataikat.

 

HR News

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára - hangsúlyozta Izer Norbert, a... Teljes cikk

Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk