Megjelent: 2 éve

Ezeken a helyszíneken ellenőriz majd az adóhatóság

A NAV ismét közzétette, kik számíthatnak ellenőrzésekre a következő időszakban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken várhatóak tervezett ellenőrzések:

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban az édességboltokban, húsboltokban, valamint a kisállat-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A hónapban több állat- és kirakodóvásáron is ellenőriznek a revizorok.

A NAV ellenőrei áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják.

A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 25. és május 1. között szerdán Pécsett, a kertvárosi zöldség- és gyümölcskereskedőknél, csütörtökön Mecseknádasdon, a vendéglátóhelyeken, pénteken pedig szintén Pécsett, a Bajcsy-Zsilinszky utcai használtruha-boltokban ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 25-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 17. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

- április 26. (kedd) Erdőtelek
- április 27. (szerda) Abasár
- április 28. (csütörtök) Verpelét

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 19. és 29. között a szoláriumokat működtető vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 25. és 29. között a textil- és cipőkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. április 25. és 29. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • április 25. (hétfő)                        Bátonyterenyei járás,
  • április 26. (kedd)                        Balassagyarmati járás,
  • április 27. (szerda)                      Szécsényi járás,
  • április 28. (csütörtök)                  Pásztói járás,
  • április 29. (péntek)                      Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a sörözőkben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket ellenőrzik 2022. április 25. és május 8. között, akár online vásárlásokkal is.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 25. és 29. között a megye területén az óra-, ékszer-, ajándék- és virágüzletekben ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást.

A megye építkezésein továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, illetve a vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 19. és 29. között a vendéglátóhelyeket, az építkezéseket, valamint az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.04.25.

Nagydorog, Györköny

2022.04.26.

Paks

2022.04.27.

Dunaföldvár

2022.04.28.

Tamási

2022.04.29.

Tolna

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 25. és 29. között az alábbi járásokban ellenőrzik a kertészeteket és gazdaboltokat, valamint a piacokon és kitelepüléseken árusítókat.

április 25. (hétfő) Ajka,
április 26. (kedd) Tapolca,
április 27. (szerda) Pápa,
április 28. (csütörtök) Veszprém,
április 29. (péntek) Várpalota.
 

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 22. és május 8. között a ruha-, cipő-, óra-, ékszerüzleteket, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával... Teljes cikk

A magán és egyházi iskolákban is jár a tanárbéremelés

A magán és egyházi iskolákban, óvodákban is ugyanúgy jár a 32,2 százalékkal megemelt bér a tanároknak és óvónőknek, mint az állami... Teljes cikk

Már az eÁFA-rendszeren keresztül is benyújtható a bevallás - közel a határidő

Kedden lesz az áfabevallás beadási határideje, amely már az új eÁFA-rendszerben, akár annak webes felületén, akár gép-gép kapcsolaton keresztül... Teljes cikk