kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Fejleszti gyárát a sárospataki Ferro-Tool

A sárospataki Ferro-Tool Szerszámkészítő és Forgalmazó Zrt. új üzemcsarnokot épít a zempléni városban, és Budapesten is létrehoz egy kisebb üzemet. A cég több mint 750 millió forintos beruházása az új csarnok alapkőletételével csütörtökön kezdődött meg.

Vágó Kálmán vezérigazgató az eseményen elmondta: a 750 millió forintból több mint félmilliárd forint uniós és hazai forrásból származó pályázati támogatás, valamint hitel, a fennmaradó részt önerőként biztosítják. A fejlesztés közel kéttucat új munkahelyet teremt.

A Ferro-Tool Zrt. egyedi igények szerint előállított formaszerszámok és készülékek gyártásával, valamint saját gyártmányú szerszámlapok és import szerszámelemek forgalmazásával foglalkozik. A jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztató társaság az elmúlt tíz évben nyereséges volt, tavaly 1 milliárd forint árbevétel mellett több mint 100 millió forintos eredményük volt. Üzleti partnereik jellemzően külföldiek, Magyarországra telepedett multinacionális cégek, a társaság beszállítója a kecskeméti Mercedes-gyárnak is.

A projekt keretében új üzemcsarnok épül Sárospatakon, gépeket vásárolnak, valamint létrehoznak Budapesten egy kisebb üzemet, ahová a fővárosban tartózkodó partnereiknek tudnak majd bemutatkozni.

Hörcsik Richárd (Fidesz) országgyűlési képviselő a csarnok alapkövének letételekor kiemelte, hogy a beruházás egy munkanélküliséggel erősen sújtott térségben valósul meg. A cég a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának keretéből 180 millió forintra számít.

A Ferro-Tool Zrt. az 1951-ben alapított Kőbányai Szerszámkészítő és Ipari Szövetkezet jogutódja, 1992 óta működik részvénytársasági formában.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek