Megjelent: 14 éve

Fejlődésének új szakaszába lépett a Hewitt

A Hewitt Associates globális HR outsourcing és tanácsadó cég Szelecki Zsoltot nevezte ki az Emerging Markets Lead pozícióra, ezzel elismerve eddigi kiváló munkáját, illetve nagyobb hangsúlyt adva a Hewitt terjeszkedésének a régióban.

Ebben a pozícióban Szelecki Zsolt a Hewitt magyar, lengyel, cseh, svéd és görög tevékenységének vezetésére, koordinációjára, valamint a cég új közép- és kelet-európai piacain szolgáltatásainak fejlesztésére fog fókuszálni - a Hewitt tevékenységét összesen 16 országban összefogva, elsődleges feladata a Hewitt növekedésének biztosítása. Az első év fókuszai közé tartozik az említett területeken a márkanévépítés, az üzleti működési modell és az együttműködés hatékony formájának kialakítása, a távlati stratégia megfogalmazása valamint elfogadtatása.

Szelecki Zsolt (39) miután 1992-ben megalakította saját tréning- és tanácsadó cégét stratégiai partneri kapcsolatot alakított ki a Hewitt-tal, majd 2000-ben csatlakozott a céghez, mint a magyarországi piac felelőse. 2005-től a közép-kelet európai régióban vállalt vezető szerepet. 2005 év végétől a Hewitt Europe Ltd.-ben fennálló munkaviszonyának, mint a cég Emerging Markets vezetője, a Hewitt budapesti székhelyéről tesz eleget, így továbbra is elérhető marad az ügyfelek számára. Új feladatkörének súlypontját a fent említett országokban Hewitt irodák kialakítása és működtetése jelenti, amely globális szempontból is fontos szervezeti kihívás.

"Örültünk, hogy Zsolt elfogadta ezt a pozíciót. Folyamatosan növekvő lehetőségek elé néz az érintett piac, ezért különleges figyelmet szeretnénk rá fordítani. Zsolt különösen ügyfélcentrikus, kiváló ismeretekkel rendelkezik a kulcspiacokról, és sikeres vállalkozói múlttal rendelkezik. Biztos vagyok abban, hogy komoly hatást fog gyakorolni új pozíciójában, és segíteni fog a feltörekvő piacok működésének kiterjesztésében." - fogalmazott Roger Parkin, a Hewitt Associates európai tanácsadó üzletágának vezetője.

"Célom, hogy az európai feltörekvő piacokat a Hewitt-on belül az egyik leggyorsabban fejlődő területté alakítsam. Már most számos, rendkívül tehetséges ember dolgozik a Hewittnak a régióban, és biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk jelentősen hozzájárulni a cég sikeréhez az érintett területen. A Hewitt nagyobb globális lefedettséget ígér, mind az ügyfeleket, mind a HR tanácsadási és outsourcing szolgáltatásokat illetően és hiszem, hogy ez ténylegesen is megkülönböztet a versenytársainktól." - mondta Szelecki Zsolt.


Csépai Martin, a Hewitt Kft. új ügyvezető igazgatója

Szelecki Zsolt új pozíciójából illetve egy tervezett utódlási folyamat eredményeképpen a Hewitt Kft. kötelékén belül is személyi
változások történtek: a budapesti Hewitt iroda új ügyvezető igazgatója Csépai Martin lett, a cég egyik vezető tanácsadója. Csépai Martin közgazdász, 1998-ban csatlakozott a Hewitthoz. Jelentős szerepet játszott a Hewitt név bevezetésében, illetve szakmai megalapozásában a magyar piacon. Az elmúlt egy évben folyamatosan vette át Szelecki Zsolttól az iroda irányítását. Az új ügyvezető elsődleges feladata a budapesti központ működésének és üzletvitelének koordinálása, valamint a Hewitt tevékenységének fejlesztése, árbevételének további növelése lesz.

"Magyarországi tevékenységünk folyamatos kiteljesedése új lehetőségeket jelent partnereink számára abban, hogy még professzionálisabban tudják kezelni a humán erőforráshoz kapcsolódó kihívásaikat - legyen szó a legjobb vezetők és munkatársak biztosításáról, a dolgozói elkötelezettség fokozásáról, vagy a HR hatékonyságának növeléséről -, ezáltal is erősítve a HR valós hozzájárulását az üzleti eredményekhez." - fogalmazott Csépai Martin.


Fejlődésének új szakaszába lépett a Hewitt

A Hewitt Kft. az amerikai Hewitt Associates és a magyar Inside Rt. vegyes-vállalataként alakult 2001-ben. Az elmúlt öt év során a Hewitt nagy figyelmet fordított átfogó, innovatív üzleti megoldásainak folyamatos fejlesztésére és ügyfélkapcsolatainak építésére. Ennek köszönhetően vezető szerepre tett szert a vezetésfejlesztés és tehetségmenedzsment, a HR-hatékonyság fejlesztés, a dolgozói elkötelezettségmérés, valamint a szervezeti változások humán erőforrás vetületének kezelése területén, így mára már a humán tanácsadás valamennyi jelentős szegmensében megoldásokat kínál. Az elmúlt öt évben folyamatosan növekedett a vállalat: míg 2001-ben 14 munkatárssal indult, 2006-ra már 23 tapasztalt tanácsadót foglalkoztat és közel 300 millió forintos árbevétellel büszkélkedhet. Éves szinten 15%-ot meghaladó eredménynövekedést produkált, így a feltörekvő piacok közül a legdinamikusabban fejlődő ütemmel növekszik. A GFK nemzetközi piackutató cég 2004-es felmérése szerint a legismertebb HR tanácsadó cég a magyar piacon.

A vállalat kiemelkedő eredményeinek és stabil regionális pozíciójának köszönhetően a Hewitt Associates menedzsmentje döntést hozott kivásárlási jogának érvényesítéséről. A megállapodásnak megfelelően a Hewitt magyarországi leányvállalata a Hewitt Associates többségi tulajdonába került (70%), így ez névváltásban is megújulást jelent: a cég Hewitt Humán Tanácsadó Kft. néven folytatja tevékenységét.
Néhány szó a Hewitt Humán Tanácsadó cégről:
A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. Magyarországon komplex humán erőforrás megoldásokra szakosodott tanácsadó cég. A ma már amerikai többségben lévő vállalatunk világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek a HR üzleti hatásának fokozásában. Munkatársaink közreműködésével ügyfeleink olyan innovatív megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek mérhető és fenntartható fejlődést eredményeznek. Magyarországi üzleti szolgáltatás-portfoliónk az alábbi négy kulcsfontosságú területre koncentrálódik:
- Szervezeti változások gyorsítása és növekedés támogatása (pl. Szolgáltató Központok)
- HR Hatékonyság és Szervezet optimalizálás (pl. HR folyamatok költségelemzése)
- Vezetés és Tehetségmenedzsment (pl. Executive Coaching, Munkaadói Brand fejlesztése)
- Elkötelezettségi vizsgálatok és tágabb HR Mérési / Benchmarking szolgáltatások

A Hewitt nevéhez fűződik az immár ötödik éve megrendezésre kerülő, 2005-ben már 120 résztvevőt számláló "Legjobb Munkahely-felmérés" (www.legjobbmunkahely.hu), valamint a szintén többéves múltra visszatekintő "Átfogó Kompenzációs Kutatás".

2004 májusában a Hewitt "HR a 21. században" címmel megjelentette a Hewitt Associates Egyesült Államokban kiadott, "HR in the 21st Century" című esettanulmány-gyűjteményének magyar nyelvű változatát. Később, 2005 nyarán a Hewitt és a HVG Kiadó közös gondozásában jelent meg Jim Collins kötete "Jóból kiváló" címmel.

További információért forduljanak bizalommal munkatársainkhoz, vagy látogassanak el magyar vagy anyavállalati honlapunkra: www.hewitt.hu, www.hewitt.inside.hu, www.legjobbmunkahely.hu, vagy www.hewitt.com

A Hewitt Associates-ről dióhéjban
A Hewitt (NYSE: HEW) több mint 60 év nemzetközi tapasztalatával, naprakész szakmai és ágazati ismeretekkel a világ legelső szolgáltatója az emberi erőforrás kiszervezéseknek és a tanácsadási szolgáltatásoknak. 35 országban, 82 irodában, közel 22 000 munkatársával segíti ügyfeleit a piaci előny megszerzésében. A Hewitt Associates a 14. legnagyobb tanácsadó cég a világon, éves forgalma 2.3 milliárd USD, központja Lincolnshire (USA). További információért, kérjük látogasson el a www.hewitt.com honlapra.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk