Megjelent: 2 hete

Fejlődni és szüntelenül tanulni - A csapatvezetésről kérdezték Marco Rossi szövetségi kapitányt

Mi a siker titka? Hogyan lehet egy csapatot felépíteni, újragondolni, motiválni? Milyen stratégia mentén érdemes a döntéseket meghozni? És egy vállalkozás mit kamatoztathat mind ebből? Ezekre a kérdésekre válaszolt a labdarúgó Európa-bajnokság előkészületeinek véghajrájában az OTP Business Café videósorozat vendégeként Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Egy vállalkozás és egy profi sport csapatvezetőjében sok közös vonást lehet felfedezni: az eredményesség érdekében és a közös cél eléréséhez ki kell alakítani egy ütős, kompetens csapatot, azt irányítani kell, kezelni a felmerülő konfliktusokat, integrálni az új embereket, motiválni a csapattagokat a terheltebb időszakokban és segíteni őket abban, hogy a legtöbbet tudják kihozni magukból. A párhuzamba állíthatóságból kifolyólag kérdeztük Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki elmondta, hogyan sikerült elérni a magyar csapat EB-re való kijutását, ezekből a tapasztalatokból pedig mit tanulhat egy vállalkozás vezetője.

Az önbizalom és az elkötelezettség a legfontosabb

Kijelenthetem, hogy bár a pályán előfordulhatnak tudásbeli különbségek, a srácok egyáltalán nem érzik magukat legyőzve a kezdés pillanatában. Azzal a magabiztos tudattal lépnek a pályára, hogy bármilyen eredményt elérhetünk, bármi megtörténhet” – mondja Marco Rossi a válogatott jelenlegi hozzáállásáról, amelyet azonban nem volt olyan egyszerű elérni, hiszen mélyről, egy önbizalmat vesztett állapotból kellett felépíteni a magabiztosságot.

Az önbizalom erősítése pedig a csapat vezetőjének feladata, mint ahogyan az is, hogy megértesse a csapat tagjaival az együttműködés fontosságát, azt, hogy bár mindenkinek vannak egyéni céljai, egy csapatnak mindig a közös célkitűzések elérését kell előtérbe helyeznie.

Vannak pillanatok, amikor valaki sokkal jobb formában van, jobb az egyéni teljesítménye. Azonban ezek azok a pillanatok, amelyekben az illetőnek segítenie kell a többieket, mert a csapat célja fontosabb a személyes céloknál” – vallja a szövetségi kapitány.

Fizikai és lelki edzettség

Marco Rossi arról is beszélt, hogy amikor egy csapat jó passzban van, sokkal nehezebb észrevenni az esetleges feszültségeket vagy konfliktusokat a csapaton belül, azonban ilyenkor is foglalkozni kell ezzel. Arra is kitért, hogy alapvetően alapjaiban változtatta meg azokat a szempontokat, amelyek mentén egy játékos a válogatottba kerülhet – így például a fizikai erőnlét mellett kiemelt figyelmet kap a pszichológiai állapot, a gyengeségek felismerése és a lelki „edzésmunka”. Ennek köszönhetően pedig ma már alapvető hozzáállás a győzni akarás, és ez az eredményeken, illetve a csapat motiváltságán is meglátszik.

Folyamatos fejlődés

A szövetségi kapitány a saját fejlődéséről is megosztotta a gondolatait, hangsúlyozva, hogy egy csapat – legyen akár a válogatott, akár egy cég – vezetőjének is kötelessége változni, fejlődni és szüntelenül tanulni. A sikerhez ez éppen olyan elengedhetetlen, mint az, hogy a csapat tagjait a vezető folyamatosan új kihívások elé állítsa, új ötletekre sarkallja, kreativitásra ösztönözze.

Emlékszem, pár hónapja megnéztem egy meccset az olasz negyedosztályból. De miért? A feleségem nem értette, mi értelme negyedosztályú mérkőzést nézni. Azért, mert minden meccsből lehet valamit tanulni. Mert néha olyan dolgokat látunk, amikből új ötleteink, új megoldásaink születnek” – mondja Marco Rossi.

„A szurkolók nélkül semmik vagyunk!”

Ahogyan a vállalkozások sem tudnak sikeresen működni vásárlóik, ügyfeleik nélkül, úgy foci sincs szurkolók nélkül. Éppen ezért nagyon üdvözli a kapitány azt a mentalitást, amit a csapatában tapasztal az olyan sztárok, csúcsszintű ligából érkező játékosok kapcsán is, mint például Szoboszlai Dominik:

Senki sem játssza meg magát, senki sem viselkedik sztárként. Azt látom, hogy minden játékos mindig elérhető azok számára, akik aláírást vagy közös képet kérnek. Ez azért is fontos, mert az emberek támogatása nélkül nem léteznénk” – vallotta be Marco Rossi.

A szövetségi kapitány az OTP Business Café adásában mesélt még az eddig be nem teljesült álmairól és üzent a hazai szurkolóknak is. 

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Animációs stratégia készül, melyben fontos szerepet kap a szakemberképzés

Animációs stratégia készül, melynek fontos eleme a szakemberképzés és a tehetséggondozás - mondta Káel Csaba filmügyi kormánybiztos... Teljes cikk

A HR szakértők több mint 50%-a támogatja az AI használatát

Egy friss felmérés szerint Magyarországon a HR szakértők több mint 50%-a támogatja azoknak az MI eszközöknek a vállalati használatát, amelyek... Teljes cikk

Több apaszabadságra lenne szükség - Az apák fele mindössze 1-2 órát tölt a gyerekével hétköznaponként

Hétköznapokon az apák több mint kétharmada átlagosan kevesebb mint két órát, hétvégenként több mint öt órát tölt a gyerekeivel. A gyerekekkel... Teljes cikk