Megjelent: 11 éve

Felavatták az OMMF új irodaházát Veszprémben

Június 16-án avatták fel az OMMF Közép-dunántúli Munkavédelmi Felügyelősége felújított és kibővített regionális központját és a Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége új veszprémi irodáját.

A korábbi Veszprém Megyei Munkabiztonsági Felügyelőséget egy 1994-ben megvásárolt, átalakított családi házban helyezték el. 1996-ban a Munkaügyi Központtól átvett létszám miatt elhelyezési problémák adódtak, így a munkaügyi felügyelők a hozzájuk tartozó adminisztrációval együtt egy bérleményben kaptak helyet. A külön irodában számos probléma adódott a működés terén, de erőforrás hiányában csak a regionális átszervezést követően nyílt lehetőség a megoldásra.

2006. január 1-jétől a munkaügyi és a munkavédelmi szakterület különvált, így a Batsányi úti székházban működött a munkavédelmi felügyelőség, míg külön bérleményben a munkaügyi felügyelőség veszprémi irodája. 2007-ben megvalósult a munkavédelem integrációja, azaz a munkaegészségügyi hatáskör átvételével további létszámbővítésre került sor, a munkavédelmi felügyelőség székháza nemcsak a munkaügyi irodának, de a bővített létszámnak sem tudott elhelyezést biztosítani.

Több tervezet készült az elhelyezési problémák megoldására, melyek közül a leggazdaságosabb a Batsányi út 5. szám alatti irodaház bővítése volt, melyben az átadást követően helyt kapnak a létszámbővítéssel kiegészült munkavédelmi felügyelőség munkatársai, valamint a munkaügyi felügyelőség veszprémi irodájában dolgozó munkatársak is.

A 2007. év végén hirdetett akadálymentesítési pályázat lehetőségeit kihasználva a meglévő épületrész akadálymentesítésére 30 millió forint uniós forrást nyert az iroda, így a bővítéssel együtt összesen 140 millió forintos beruházási érték háromnegyedét kellett csak saját erőforrásból finanszírozni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter