Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Főállású rabbit alkalmaz a Moszad

A vallásos munkavállalók megnövekedett száma miatt már főllású rabbit alkalmaz az izraeli titkosszolgálat, a Moszad – írta hétfőn a Mááriv című napilap.

A vallásos ügynökök olyan kérdésekben kérnek tanácsokat, mint a szombati munkavégzési tilalom ügye vagy a kóser étkezési szabályok betartása bizonyos körülmények között.

Az utóbbi években fontos személyiséggé vált rabbi a hírszerző ügynökség központjában szolgál, és hozza határozatait bonyolult, a titkos feladatok elvégzésénél adódó ügyekben a zsidó vallási jog alapján – írta a lap.

„Régen a hadsereg volt főrabbija, Aviháj Roncki tábornok segített a terepen dolgozó ügynököknek, de ma már a Moszad saját rabbija válaszolja meg kérdéseinket” – mesélte egy régi dolgozó.

„Nem csak kóserségi problémák merülnek fel, olykor távoli helyeken kell tisztáznunk bizonyos vallási kérdéseket, ítéleteket kell kapnunk adott akciókkal kapcsolatban” – tette hozzá.

A rabbi elé kerülnek az étkezéssel kapcsolatok kérdések az ellenséges országokban, vagy hogy szombaton miféle akciókban vehetnek részt, és mit tilt a vallás.

A Moszad rabbijának nevét nem szabad nyilvánosságra hozni. Korábban a hírszerzésnél és a fegyveres erőknél szolgálóknak vallásos szolgáltatásokat nyújtó úgynevezett katonai rabbinátusban dolgozott. Eleinte nem akarta elvállalni ezt a feladatot, de miután a munkához több rabbi áldását adta, kötélnek állt.

„Minden egyes kérdés mögött egy ember hite áll, és döntéseket kell hozni a válaszokhoz” – mondta egy a lapnak nyilatkozó Moszad-ügynök. A szervezet saját rabbija a súlyos felelősséget megosztja még egy vallási szaktekintéllyel, aki a katonai rabbinátuson dolgozva minden héten egy napon át szakvéleményével az ügynökök rendelkezésére áll.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter