Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Folytatódik a APEH és a VPOP integrációja

Folytatódik a Adó- és Pénzügy-ellenőrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának integrációja Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnevezés alatt.

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági államtitkár expozéjában elmondta, technikai jellegű módosító indítványukkal a NAV megalakulása óta történt jogszabály-módosításokhoz akarják igazítani a passzusokat, szabályozzák és pontosítják a mindennapi alaptevékenységgel összefüggő kérdéseket is.

Dancsó József (Fidesz) felszólalásában azt mondta, 2013-ban még nagyobb feladat vár a NAV-ra, mert a költségvetés bevételeit többségében ez a szervezet teremti elő, emiatt fontos egységesítése. Jelezte, hogy folyamatban van a korábbi két adószervezet "összecsiszolása", ennek során folyamatosan egyeztetnek a szakszervezetekkel, és az ő javaslataikat is figyelembe veszik. A képviselő hangsúlyozta: az elmúlt két év bizonyította a NAV létjogosultságát.

Józsa István (MSZP) szerint szükséges és elkerülhetetlen lépéseket tartalmaz a javaslat, mivel két éve a kormány úgy hozta létre a szervezetet, hogy a jogi környezetet nem alakította hozzá. Támogathatónak nevezte az állomány egységesítésére vonatkozó javaslatokat, bár szerinte ezt már az integráció előtt meg kellett volna tenni.

A jobbikos Mirkóczky Ádám arra hívta fel a figyelmet, hogy a módosítással a NAV lesz a legkevésbé családbarát szervezet, és ez nem illik bele a kormány családbarát politikájába, és további probléma, hogy a jövedelemcsökkenés felé mutatnak bizonyos lépések. A foglalkoztatottakkal kapcsolatban azt mondta, több helyen megmarad a megkülönböztetés a dolgozók között, és a legtöbb passzust a rosszabb törvényi szabályozáshoz igazítják.

Szilágyi Péter (LMP) szerint is szükség volt a módosító indítvány benyújtására, de ez is "számos hibában szenved", az új típusú középszint pedig gyenge lábakon áll. Pozitív változásként említette a vezénylési szabályok módosítását, amivel korábban a szakszervezetek sem értettek egyet. A felszólalást követően az elnöklő Lezsák Sándor lezárta az általános vitát.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter