Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Folytatódik a sztrájk az Air France-nál

A járatok 60 százalékát csütörtökön is törölni kell a pilóták sztrájkja miatt, jelentették be a francia légitársaságnál. A kormány a munkabeszüntetés befejezését kérte.

A vezetőség szerdai bejelentése szerint a járatok 42 százaléka fog csak közlekedni csütörtökön, amely minimális javulás a szerdai helyzethez képest, amikor is a járatok 60 százalékát törölték. A ferihegyi járatinformációs rendszer szerda délutáni tájékoztatása szerint szerdán és csütörtökön mind a hat budapesti járatát törölte az Air France.

A szakszervezetekkel folyó tárgyalásokat szerdán egyik fél sem kívánta kommentálni.

Manuel Valls miniszterelnök úgy vélte, hogy a pilótasztrájk súlyos hatásossal van a cégre és Franciaország vonzerejére. "Be kell fejezni ezt a sztrájkot, amely súlyos hatással van az Air France-ra, a vállalat pénzügyi helyzetére, valamint hazánk imázsára és vonzerejére" - mondta a kormányfő a France Inter közszolgálati rádióban. "Sajnálatos, hogy egyetlen csoportnak, jelen esetben a pilótáknak, sikerült az egész országban lebénítania a légiközlekedést ... Az Air France jövője a tét, és a szociális párbeszéddel kiutat kell találni ebből a konfliktusból" - tette hozzá.

Véleménye szerint a sztrájkot a franciák sem támogatják. Valls arra kérte a pilótákat, hogy üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz és tegyenek lépéseket a kiút érdekében. A pilótákat az Air France fapados légitársasága, a Transavia fejlesztése aggasztja, ugyanis a nemzeti légitársaság gépeket tervez átadni a fapados cégnek, ahol a pilótákat kedvezőtlenebb szerződéssel foglalkoztatják. A szakszervezetek szeptember 22-éig tervezik folytatni a munkabeszüntetést.
Follow hrportal_hu on Twitter