Megjelent: 8 éve

Forradalmian új nyelvvizsga rendszer

Magyar cég nyerte meg azt a lehetőséget, hogy egy Afganisztánban található amerikai légibázis biztonságvédelmi szakembereinek nyelvvizsga lehetőséget biztosítson. A H-Net Nyelvi Központ azzal győzött az Európai Unió pályázatán, hogy egy forradalmian új interaktív nyelvoktató és vizsgáztató rendszert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a nemzetközi személyzet tagjai Indiától Nepálig, akár otthonukból ki se mozdulva tehessék le a NATO által előírt nyelvvizsgát.

A magyar cég sikere azért is figyelemre méltó, mert az Európai Unió felmérései szerint Magyarország az utolsó helyen áll abban a rangsorban, amely azt mutatja, hogy mely tagország polgárai milyen szintet értek el az idegen nyelvek elsajátításában - írja egy portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény. A TheLiveTeacher.com nevű interaktív, online nyelvoktató és vizsgáztató rendszer segítségével már meg is kezdődtek a nyelvvizsgák. Eddig több, mint 100 vizsgázó használta a H-Net Nyelvi Központ rendszerét, amely NATO STANAG 6001 vizsgát biztosít az Indiában, Dél-Afrikában, Romániában, vagy akár Kenyában élő nyelvvizsgázó számára.

A rendszer használatához mindössze, ma már mindennapossá vált számítógépre, webkamerára és széles sávú internetkapcsolatra van csak szükség. Ezzel a nyelvtanulás-vizsgáztatás földrajzi, időbeli korlátai megszűntek, hiszen a H-Net tanárai a budapesti Nyugati térről oktatják és vizsgáztatják az amerikai légibázis Afganisztánba készülő személyzetét. Ugyanakkor az ország bármely területéről pillanatok alatt létrehozható egy ún. "virtuális tanterem" akár egyéni, akár csoportos oktatásra.

A TheLiveTeacher.com képes szövegeket, audio és videó anyagokat megosztani. Nagyszámú résztvevőnek tud közvetíteni élő, illetve előre rögzített órákat, anyagokat. A rendszerbe integrált feleletválasztós teszt lehetővé teszi, hogy tanár és diák egyaránt ellenőrizhesse a tanulási folyamatot, melynek eredményéről a rendszer automatikus, azonnali értesítést küld.
Egyben oktatási anyagok könyvtára is a program, melyet a hallgatók folyamatosan használhatnak a felkészülés során. Egyetlen előadó akár 100 főnél is nagyobb számú hallgatósághoz tud beszélni egyidőben.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter