Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Hamis hirdetésekkel toboroznak írországi munkára magyarokat

Hamis írországi állásajánlatok jelentek meg Békés és Csongrád megyében - tájékoztatta Odze György külügyi szóvivő az MTI-t.

"A Külügyminisztérium tudomására jutott, hogy Békés és Csongrád megyében megjelenő hirdetési újságokban írországi munkalehetőséget ajánlanak nyelvismerettel nem rendelkezők részére, jó kereseti lehetőséggel festő, építőipari segédmunkás, asztalos munkakörben. A hirdetés feladója nem létező címre ad át lakásbérleti szerződést, és nem teljesíti a fizetség ellenében általa vállalt további szolgáltatásokat sem" - olvasható a közleményben. A tárca azt javasolja, hogy a jelentkezők győződjenek meg a hirdetésekben foglaltak valóságtartalmáról.

Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országokból Írországba érkező munkavállalók száma már egy évvel ezelőtt meghaladta a kétszázezret. A legtöbben Lengyelországból érkeztek az ír munkaerőpiacra, utána Litvánia, Lettország és Szlovákia következik. Az új államok csatlakozásakor Írország korlátozás nélkül nyitotta meg munkaerőpiacát a tizek állampolgárai előtt.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter