Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Hamis hirdetésekkel toboroznak írországi munkára magyarokat

Hamis írországi állásajánlatok jelentek meg Békés és Csongrád megyében - tájékoztatta Odze György külügyi szóvivő az MTI-t.

"A Külügyminisztérium tudomására jutott, hogy Békés és Csongrád megyében megjelenő hirdetési újságokban írországi munkalehetőséget ajánlanak nyelvismerettel nem rendelkezők részére, jó kereseti lehetőséggel festő, építőipari segédmunkás, asztalos munkakörben. A hirdetés feladója nem létező címre ad át lakásbérleti szerződést, és nem teljesíti a fizetség ellenében általa vállalt további szolgáltatásokat sem" - olvasható a közleményben. A tárca azt javasolja, hogy a jelentkezők győződjenek meg a hirdetésekben foglaltak valóságtartalmáról.

Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országokból Írországba érkező munkavállalók száma már egy évvel ezelőtt meghaladta a kétszázezret. A legtöbben Lengyelországból érkeztek az ír munkaerőpiacra, utána Litvánia, Lettország és Szlovákia következik. Az új államok csatlakozásakor Írország korlátozás nélkül nyitotta meg munkaerőpiacát a tizek állampolgárai előtt.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter