Megjelent: 4 éve

Harc a betegszabadságok ellen

Éves szinten 146 millió munkanap veszik el az Európai Unióban különféle betegségek miatt. A munkából való kimaradás jócskán csökkenthető, a dolgozók egészségéért vívott harcban azonban munkaadók is fontos szerepet töltenek be.

A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a magas koleszterinszint immár társadalmi szinten elfogadottá vált, emellett pedig a depresszió, a stressz a lakosság kiemelten magas arányát érinti. A betegszabadságokat eredményező lista azonban itt nem áll meg. Az őszi hűvös napok beköszöntével az immunrendszer sebezhetőbbé válik, így a betegségek is könnyebben utolérik munkavállalóinkat. Cég azonban nem működhet egészséges dolgozók nélkül, így érdemes időben gondoskodni munkatársaink fittségéről, egészségéről.

Aktívan a betegségek megelőzéséért

Az aktív élet a legjobb vény nélkül kapható recept a betegségekre, és legfőképp a megelőzésükre. A sportolás elsődleges célja nem esztétikai, sokkal inkább az általánosan jó közérzet elérése, amely az élet minden területére kihat. Egy kutatás szerint a magyar emberek életéveik 13 százalékát élik betegen, melynek okát a munkaadók csaknem 60 százaléka a fokozott stresszben látja. A stressz valóban kulcskérdés: a magyarok 40 százaléka esik át életében depresszión, így a stressz és annak megfelelő kezelése közüggyé nőtte ki magát, melyre a rendszeres mozgás lehet az egyik legegyszerűbb, hosszú távú gyógymód.

A vállalati mozgásprogramok bevezetése a tengerentúlon már a 90’-es évek elején jól bevált gyakorlatnak számított. Egy kanadai felmérés szerint 25 százalékos növekedés a dolgozók fizikai aktivitásában, össztársadalmi szinten 0,25–1,5 százalékkal növeli a munkaerő termelékenységét.

A felmérést számos vállalat is bizonyította: az Union Pacific Railroad mozgásprogram bevezetésének hatására 80 százalékkal nagyobb termelékenységről, valamint 75 százalékkal jobb koncentrációképességről számolt be, a Johnson & Johnson eredményei a munka iránti pozitív attitűdváltozást hangsúlyozták, a NASA-nál pedig 12,5 százalékkal jobb állóképességet, növekvő kitartást és javuló döntéshozatali képességet mértek.

Egy kártyával közelebb az egészséghez

A Sportkártya csapata által felépített sportbérlet program - amelyez eddig több mint 300 sportlétesítmény csatlakozott, és 18 ezer aktívabb életmódra vágyó vette igénybe -, éppen a munkavállalók egészséges életmódját hivatott elősegíteni. A Sportkártya egyszerűen beépíthető bármely vállalkozás cafeteria rendszerébe, ráadásul a béren kívüli juttatások ilyen formája növeli a kollégák lojalitását, és a munkavállalói elégedettséget a vállalatoknál.

További különlegessége, hogy kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb sportot - a jógától kezdve a konditermeken át, a teniszezést, vagy éppen az extrém sportokat, falmászást kedvelők is rálelnek kedvenc termükre az elfogadóhelyek között.

További információ és igénylés: www.sportkartya.eu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter