Háromezren dolgoznak majd a Lego nyíregyházi gyárában"/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Háromezren dolgoznak majd a Lego nyíregyházi gyárában

Hosszú távra tervez a dán befektető. A helyi iskolákban képeznek szakembereket.

A dán Lego Csoport nyáron kezdi meg új nyíregyházi gyárának építését - jelentette be a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója kedden a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a nagyüzem építési területét kijelölő településrendezési szerződést Kovács Ferenccel, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterével.

Jens Peter Clausen elmondta: a 125 millió eurós, jelenlegi árfolyamon mintegy 37,5 milliárd forint költségből épülő, 80 ezer négyzetméteres részleg 2014-re készül el. A termelési csúcsidőszakban 2600-3200 közötti munkavállaló dolgozhat majd az üzemben.

A Lego csoport hosszú távra tervez Nyíregyházán, s jelenleg egy 100 hektáros területet vásárol meg a gyárépítéshez, úgy, hogy mellette az átadást követő 15 éves időszakban adott legyen a lehetőség a további fejlesztésekhez is.

Kovács Ferenc polgármester megemlítette, hogy 2010. novembere óta a gazdasági minisztérium bevonásával tárgyalnak a beruházásáról, s az ipari terület mellett megteremtették a műanyag szerszámkészítő szakemberek képzését is a helyi iskolákban.
Follow hrportal_hu on Twitter