kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Hasznos információk az öntözésvezérlők kapcsán

Amennyiben kézzel locsolod a növényeidet, akkor biztosan te is tapasztaltad, hogy nehéz pontosan belőni azt, hogy mindig az ideális mennyiségű vizet kapják. Erre kínálnak megoldást az automata öntözőrendszerek és az öntözésvezérlők.

Hasznos információk az öntözésvezérlők kapcsán-

Így lehet professzionális öntözőrendszer a kertedben

Az optimális vízmennyiség kijuttatásához mindenképpen szükséged lesz egy öntözésvezérlőre az AutomataÖntözőrendszer.com webshopjából. Ma már lehet kapni modern digitális típusokat, amelyekkel nagyon könnyen lehet vezérelni a szórófejek munkáját. Egy ilyen készülék rendkívül egyszerűen használható, hiszen gombok segítségével egyszerűen be lehet programozni az öntözési időt.

Még egy villamos hálózattól távol lévő terület automatikus öntözésére is van megoldás. Vannak ugyanis elemes vezérlők, amelyek képesek ellátni a feladatukat akár egy teljes szezonon keresztül elemcsere nélkül.

Milyen típusú öntözésvezérlők vannak még?

A manapság kapható öntözésvezérlők jelentős százaléka Wifi vagy Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. Ez rendkívül praktikus, hiszen így különösebb erőfeszítés nélkül lehet automatizálni az öntözést: távolról, okostelefon segítségével is kezelheted a rendszert. Különböző beállításokat végezhetsz úgy, hogy ehhez nem kell kimenned a lakásból sem.

Léteznek beltéri és kültéri öntözésvezérlők egyaránt. Jelentős különbség még köztük, hogy az alapkészülékek két vagy négy zónát képesek kezelni, de akadnak hat, nyolc, illetve huszonnégy zónás berendezések is. Így biztosan megtalálod azt a típusú készüléket, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek.

Érdemes figyelembe venni egy fontos szempontot a kert megtervezésekor

Amennyiben most alakítod ki a kerted, esetleg új növényekkel bővítenéd a jelenlegit, akkor célszerű arra törekedni, hogy egy-egy zónában lehetőleg azonos vízigényű növények legyenek. Így ugyanis automata öntözőrendszerrel problémamentesen fogsz tudni gondoskodni a megfelelő vízutánpótlásukról.

Ha a kert már korábban kialakításra került, és van rá lehetőséged, akkor célszerű néhány növényt akár át is ültetned, és úgy csoportosítanod őket, hogy ne legyen túl bonyolult mindegyiket ellátni a kellő mennyiségű vízzel.

Az automata öntözőrendszer ideális választás mindenki számára

Automata öntözőrendszerrel sokkal költséghatékonyabban lehet locsolni a növényeket, mintha kézi erővel tennéd ezt. Így ugyanis egyetlen növény sem fog egy cseppel sem több vizet kapni, mint amennyire valóban szüksége van.

Ha kiépítesz egy ilyen rendszert, és beszerzed a megfelelő öntözésvezérlőket, akkor rengeteg fáradságtól kímélheted meg magad. Mivel az öntözésvezérlők több indítási időpontra is beállíthatók, így egyaránt megoldást kínál egy ilyen szerkezet a friss vetésű gyep, valamint a kis vízelnyelésű lejtők optimális locsolásához. Mindez azt is jelenti, hogy ha kialakítasz egy jól működő automata öntözőrendszert, akkor soha többé nem kell korán kelned csak azért, hogy meglocsold például a pázsitot.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára - hangsúlyozta Izer Norbert, a... Teljes cikk

Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk