Megjelent: 10 éve

"Hatékonyabb, egyszerűbb és gyorsabb" lesz az Új Széchenyi-terv

A kormány szeretne az év végéig új támogatási eljárásrendet kialakítani, reményei szerint a jövő év elején induló új Széchenyi-terv megvalósításánál már ebben a rendszerben valósulhat meg a végrehajtás - írja a Magyar Nemzet.

Az új Széchenyi-terv országos konzultációsorozatának budapesti állomásán Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár azt mondta: bíznak abban, hogy az új eljárásrend hatékonyabb, egyszerűbb és gyorsabb lesz a jelenleginél.

A 2007-2013 közötti tervezési időszakra az Új Magyarország fejlesztési terv keretében elérhető uniós források értéke 8042,79 milliárd forint. Ebből jelenleg 1951,09 milliárd forint szabad forrás áll rendelkezésre, 2038,85 milliárd forintnyi futó pályázat és 4052,85 milliárd forint értékű kötelezettségvállalással már elindított projekt mellett, amelyek között már nem szerepelnek a visszavont projektek.

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke ismertette: a már folyamatban lévő pályázatokat felül kell vizsgálni, de mozgástér csak ott van a kormány előtt, ahol a döntések még nem születtek meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a pályázatok végrehajtásában közreműködő szervezetek száma túl sok, ezáltal a feladatok és hatáskörök duplikálódnak, nehezítve a pályázati rendszer és a források elosztásának zavartalanságát. A rendelkezésre álló forrásokkal kapcsolatos egyik problémának a forráslehívások elégtelenségét jelölték meg.

A jövő év végére elérhetővé válik a papírmentes pályázati adatlap, továbbá a kormány 15 nappal csökkenti a számlaalapú kifizetések átfutási idejét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptember 15-én kezdte meg az új Széchenyi-terv fejlesztéspolitikai irányaival kapcsolatos szakmai és társadalmi egyeztetéseket.

MTI/Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk